Nyheter

Nämnd får pengar för utredning

Nyheter Kommunstyrelsen beviljar teknik- och fritidsnämnden 150 000 kronor för att bekosta bärighetsutredningen av viadukten.

Kommunstyrelsen beviljar teknik- och fritidsnämnden 150 000 kronor för att bekosta bärighetsutredningen av viadukten. Arkivbild: David Alin

I september berättade vi om bärighetsutredningen som Värnamo kommun ska göra för att se om det är möjligt att ha ett reversibelt körfält för bussar på viadukten.

På sammanträdet i slutet av oktober beslutade teknik- och fritidsnämnden att ansöka om 150 000 kronor ur kommunstyrelsens pott för investeringsavvikelser och mindre tillkommande investeringar under 2023 för att genomföra utredningen.

När frågan var uppe på kommunstyrelsens möte för två veckor sedan beslutades att ärendet bordläggs. När ärendet var uppe för behandling på nytt på tisdagens sammanträde beslutade kommunstyrelsen att bevilja teknik- och fritidsnämnden den begärda summan på 150 000 kronor för att genomföra utredningen samt att pengarna hämtas ur kommunstyrelsens pott för investeringsavvikelser och mindre tillkommande investeringar.

Taggar

Dela


Läs mer

Bordlägger utredningsfråga: ”Bestämmer JLT över Värnamo?”
Så ligger det till i viaduktsfrågan
Efter tre års väntan – snart vet vi vad viadukten tål
Dömer ut viadukten: ”Rekommenderar att ny bro byggs”
Politikerna om utredningen: ”Vi måste ha en plan för trafiken”

3 reaktioner på Nämnd får pengar för utredning

Ja detta är första tecknen på att pengarna är slut i kommunen, och finansieringsalternativen uttömda. Det här kommer dras i långbänk tills det finns en lösning att hitta på ett nytt idiotprojekt kring viadukten. Gör solida fundament, kostar minst och går snabbast. Finns inget under viadukten som vi inte kan avvara …

Var finns utredningen? Förvaltningschefen sa i augusti att den skulle var klar på 3-4 veckor. Projektchefen på teknik meddelade i september att den var på gång, enligt artiklar i vår dagspress. Varför dröjer det? Är det något som måste mörkas eller?

Kommentarsfunktionen är stängd