Nyheter

Bordlägger utredningsfråga: ”Bestämmer JLT över Värnamo?”

Nyheter Teknik- och fritidsnämnden ansöker om pengar hos kommunstyrelsen för att bekosta bärighetsutredningen av viadukten. Nu har kommunstyrelsen sagt sitt.

Jan Cherek (SD) är tvetydig till utredningen rörande att tillåta bussar köra på viadukten. Bild: David Alin

I september berättade vi om bärighetsutredningen som Värnamo kommun ska göra för att se om det är möjligt att ha ett reversibelt körfält för bussar på viadukten. Teknik- och fritidsnämnden beslutade på sitt möte i slutet på oktober att ansöka om 150 000 kronor ur kommunstyrelsens pott för investeringsavvikelser och mindre tillkommande investeringar under 2023 för att genomföra utredningen. På tisdagens möte diskuterade kommunstyrelsen frågan. De beslutade att bordlägga ärendet.

– Vi vill försäkra oss om att det inte finns pengar att anvisa från annat håll, eftersom den görs i samarbete mellan teknik- och fritidsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden, så frågan kommer på nästa sammanträde, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

Jan Cherek (SD) är tvetydig till utredningen.

Dels kan det vara bra att göra den för att få klarhet i viaduktens skick, så på så sätt är det positivt, men om nu utredningen i stället visar att viadukten är i så pass bra skick så att det går att köra bussar på den, då kommer det att bli ramaskri för att den har varit stängd i tre och ett halvt år. Frågan man i stället kan ställa sig är: Varför gjorde man inte den utredningen som rapporten pekade på direkt, i stället för att stänga viadukten tvärt? Först när JLT kommer och ber och vill att det ska göras en utredning, då ska det göras en utredning. Är det JLT som bestämmer över Värnamo? Det blir sådana dubbla budskap av det hela, säger han. 

Taggar

Dela


Läs mer

Så ligger det till i viaduktsfrågan
Begär 150 000 för utredning
Efter tre års väntan – snart vet vi vad viadukten tål
Nämnd får pengar för utredning
Dömer ut viadukten: ”Rekommenderar att ny bro byggs”
Politikerna om utredningen: ”Vi måste ha en plan för trafiken”

7 reaktioner på Bordlägger utredningsfråga: ”Bestämmer JLT över Värnamo?”

Det låter som om vi borde be JLT styra vår kommun istället för våra lokala politiker, då de vekar ha både mer kompetens och handlingskraft.

Banverket ansåg år 2000 att bron borde stängas på grund av skicket!
Vad väntar ni på? Riv den!

Märklig hantering av många frågor i denna kommun. I vissa fall är det så bråttom att man handlar innan tillstånd är klara och i andra händer ingenting.

Om det varit i Gnosjö, Ljungby eller Vaggeryds kommun hade det stått en ny viadukt klar nu.

Kommentarsfunktionen är stängd