Nyheter

Begär 150 000 för utredning

Nyheter Teknik- och fritidsnämnden ansöker om pengar hos kommunstyrelsen för att bekosta bärighetsutredningen av viadukten.

Teknik- och fritidsnämnden ansöker om pengar hos kommunstyrelsen för att bekosta bärighetsutredningen av viadukten. Arkivbild: David Alin

I september berättade vi om bärighetsutredningen som Värnamo kommun ska göra för att se om det är möjligt att ha ett reversibelt körfält för bussar på viadukten. Teknik- och fritidsnämnden har inga avsatta budgetmedel för utredningen och beslutade på tisdagens sammanträde att ansöka om 150 000 kronor ur kommunstyrelsens pott för investeringsavvikelser och mindre tillkommande investeringar under 2023 för att genomföra utredningen. 

Taggar

Dela


Läs mer

Efter tre års väntan – snart vet vi vad viadukten tål
Så ligger det till i viaduktsfrågan
Bordlägger utredningsfråga: ”Bestämmer JLT över Värnamo?”
Dömer ut viadukten: ”Rekommenderar att ny bro byggs”
Politikerna om utredningen: ”Vi måste ha en plan för trafiken”

4 reaktioner på Begär 150 000 för utredning

Redan för 25 år sedan byggde Banverket 14 stycken undergångar i Värnamo, då framfördes att
Viadukten var färdig att rivas, och inte borde trafikeras mera. Senaste rapporten visar att underhållsarbetena som gjordes för 20 år sedan, redan är slut inte kommer att leva mera.
Riv nu och gör inte politik av vad som skall ske sedan. Partipolitik hör inte hemma i stadens infrastruktur!

Vad är det här för trams, sätt igång och bygg av- och påfarter så banverket kan anlägga själva bron blixtsnabbt. Vad finns det för vinster med att skjuta detta på framtiden? Varför ska kommunen göda konsultbolag med totalt bortkastade pengar, vi vill ha valuta för våra skattepengar!

Hur mycket har det kostat skattebetalarna egentligen?
Ingen som räknat på det när storsnuvarna vill ha mer och mer.
Och plötsligt då bron var osäker, kan man ens diskutera att bussarna (trots att de kör tomma) ska ens köra över bron. Vilken matematisk gåva har folk i vår kommun egentligen?
Man kan ju bara fråga sig, om alla är lika bortblåsta?
Eller vad det är frågan om, då alla våra skattepenningar verkar bli likt vindflyel, bortkollrade…

Kommentarsfunktionen är stängd