Nyheter

VA-område har vunnit laga kraft: ”Välkomnar prövning i domstol”

Nyheter VA-området i Hamra har vunnit laga kraft. Trots beslutet välkomnar Värnamo kommun en prövning i mark- och miljödomstolen.

VA-området i Hamra har vunnit laga kraft. Arkivbild.

För någon vecka sedan berättade vi om Bengt Lundströms (SD) skrivelse till kommunstyrelsen om att återkalla beslutet om att inrätta ett nytt VA-verksamhetsområde i Hamra.

Nu har tidningen fått del av ett mejl där kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson  (C) besvarar Bengt Lundström. Läs svaret nedan:

Hej Bengt,

Beslutet som fattades av kommunfullmäktige den 30 januari 2020 har vunnit laga kraft. Beslutet går alltså inte att överklaga längre. Ärendet är således avslutat och kan inte ändras.

På Värnamo kommuns initiativ har konsultföretaget EY granskat beslutet, och underlagen till beslutet, och funnit att beslutet har tillkommit på rätt väg.

Om man anser att det funnits brister kan man låta mark- och miljödomstolen prova saken. Vi välkomnar en sådan prövning.

Mikael Karlsson, kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela


Läs mer

Kommunalt avlopp i Hamra: ”En långkörare”
Äskar medel för VA-projekt
VA-projekt väcker reaktioner
Beskedet: Gör konsekvensanalys av nytt VA-område

2 reaktioner på VA-område har vunnit laga kraft: ”Välkomnar prövning i domstol”

Politikerna var på besök i Hamra våren 2020 och pratade med invånarna om läget och höll med om att det verkade finnas lite konstigheter. Då nämndes inget om att beslutet var fattat. Den här hanteringen är inte någon riktig insättning på förtroendebanken för de styrande i kommunen, det är nåt som är säkert. Jag hoppas verkligen samtliga inblandade politiker och tjänstemän skäms för hur man hanterat en hel by som engagerat sig så i den här frågan, utan att få några vidare svar tillbaka alls. Det kan till och med gå så långt att det finns de som tvingas flytta då investeringen av det kommunala avloppet blir för stor att bära.

Är Värnamo kommun en demokratisk kommun? Sedan detta med avloppen i Hamra började 2009 har det varit 100 procent motstånd mot anläggning i byn. Vi vill ha enskilda avlopp! Att man inte skäms i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige som inte gör omtag på ärendet när vi vid många tillfällen påvisat alla fel som begåtts. Tjänstemän i kommunen har undanhållit viktig information för politikerna och de har då fattat beslut på felaktiga grunder. Redan från start drevs ärendet på en lögn om ett åläggande från LS som inte ens fanns! Man försvarar sig med att en utredning gjorts av EY. En telefonbeställd utredning där flera fel finns redan från start. Man har fattat beslut över våra huvuden och underlåtit att sända relevant info till fastighetsägarna. När några politiker förstår att fel begåtts och vill påtala detta vägras de att föra fram sitt ärende. Den politiska poängen har SD plockat hem: heder åt den som jobbar för kommuninnevånarna och inte bara värmer stolen i kommunhuset. Hela hanteringen av ärendet är en skam för Värnamo kommun och de inblandade. Pricken över i som visar på etik och moral inom kommunen är att man säger att det bara är tre gnälliga käringar i Hamra så det är inget att bry sig om. Vi gnälliga för byns talan i ärendet för att ni ska slippa ha kontakt med alla. Måtte valet i år entlediga er från era tjänster!

Kommentarsfunktionen är stängd