Nyheter

Kommunalrådet om arenadomen: ”Målet är att skyndsamt hitta lösningar”

Nyheter Kommunalrådet Tobias Pettersson (M) kommenterar mark- och miljödomstolens besked i arenafrågan.

Kommunalrådet Tobias Pettersson (M) kommenterar mark- och miljödomstolens besked i arenafrågan. Pressbilder: Moderaterna/HMXW Arkitekter

En chockartad situation uppstod i Värnamo förmiddagen den 12 april 2024 när det stod klart att mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt beslutat sig för att riva upp den detaljplan som skulle bana väg för en ny fotbollsarena på Ljussevekaområdet. Så här kommenterar kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) beskedet på sociala medier:

– Vi beklagar och förstår att beskeden vi fått de senaste veckorna gällande gräset på Finnvedsvallen och domen från mark- och miljödomstolen gällande ny arena väcker starka känslor – det har skapat frustration, ilska och besvikelse hos många. En viktig förutsättning för IFK och spelarna i klubben är möjligheten att spela och utvecklas på en bra plan och att supportrarna kan följa laget på hemarenan. Det vill vi också! Just nu arbetar politiker och kommunala tjänstepersoner tillsammans med IFK Värnamo för att hantera den uppkomna situationen och frågor kopplade till detta. Målet är att skyndsamt hitta lösningar för att kunna spela hemmamatcher på Finnvedsvallen men också långsiktigt att komma vidare med frågan om ny fotbollsarena.

LÄS MER:  Naturskyddsförening om arenadomen
LÄS MER:  Politikern om arenabeskedet: ”Känns som att de inte vill ge mig rätt”
LÄS MER:  Nämndordförande om beslutet: "Tråkigt att det blev så här"
LÄS MER:  Kommunalrådet om beskedet: "Jättetråkigt"
LÄS MER:  IFK efter arenachocken: ”Svårt att fatta beslut om framtiden”
LÄS MER:  Beskedet: Domstolen stoppar arenaplanerna
Taggar

Dela


6 reaktioner på Kommunalrådet om arenadomen: ”Målet är att skyndsamt hitta lösningar”

Och varför är inte kostnadsberäkningen för reparation av befintlig viadukt redovisad någonstans?
Den var för billig troligtvis när man vil stänga centrum för biltrafik. (10-15 miljoner kronir i 2020-kostnad)

Nu är vi där vi är. Jag tror att de från kommunen som jobbar med Finnvedsvallen har gjort var de kan. Dåliga markförhållanden och kall vår gör att det blir svårt. Förslag- lägg konstgräs på Vallen, bygg till läktare och andra åtgärder för säkerheten. Vi får inte vika ner oss nu när vi har ett lag i allsvenskan,
Stig Lundquist-skyltgruppen IFK

Bygg arenan på Bredasten, tomten efter Circle K mellan väg 27 och järnvägen. Bygg stoppplats för Krösatågen vid järnvägen och busshållplats vid 27:an så blir det lätt att ta sig ut till arenan.
Det blir ett kanonskyltläge: E4, 27 och järnvägen.
Fråga SVff vad som behövs göras på finnvedsvallen för att få förlängd dispens tills vidare och ta bort gräsmattan när säsongen är slut, ersätt med konstgräs.

Hej Olle!

Vi har beslutat om att ta fram plan för trafik där frågan om bland annat centrumförbindelse, säkra skolvägar med mera ingår.

Kommentarsfunktionen är stängd