Nyheter

IFK efter arenachocken: ”Svårt att fatta beslut om framtiden”

Nyheter Det är minst sagt en jobbig tid för IFK Värnamo just nu. Gräsproblem hindrar dem från att spela hemma och under dagen kom beskedet att mark- och miljödomstolen river upp detaljplanen över området där den nya arenan är tänkt att byggas. – Vi är ju en elitklubb som satsar långsiktigt och det blir svårt när man inte vet förutsättningarna på lång sikt, berättar klubbchefen Lisa Lidén.  

Lisa Lidén. Foto: David Alin

IFK-ledningen samlades i ett krismöte under dagen. Strax efter det var över la man ut en skrivelse på sin hemsida där man beskriver att den första reaktionen var en uppgiven känsla.
– Det är klart att det blir en reaktion till att börja med. Men sedan får man sätta sig ner och fundera hur det påverkar oss just nu och hur vi hanterar det. På kort sikt påverkar det inte. Men sedan blir det ju svårt att fatta beslut om framtiden. Vi är ju en elitklubb som satsar långsiktigt och det blir svårt när man inte vet förutsättningarna på lång sikt, berättar klubbchefen Lisa Lidén.

LÄS MER:  Beskedet: Domstolen stoppar arenaplanerna

Finnvedsvallen uppfyller inte kraven som svenska fotbollförbundet ställer på de allsvenska arenorna och IFK Värnamo spelar sina hemmamatcher där under dispens. Den dispensen är utfärdad med bakgrund av att det fanns ett beslut om att en ny arena skulle byggas. Men nu finns det inte längre ett sådant beslut.

Kommer ni tvingas spela era hemmamatcher på annan ort redan den här säsongen?
– Nej. Där är vi inte nu. Alla beslut som behövs finns.

Så när gräset väl tillåter så kommer ni få spela era matcher på Finnvedsvallen den här säsongen?
– Ja, det ser jag inga konstigheter med.

Hur går ni vidare nu?
I första hand måste vi låta kommunen säga hur de kommer agera vidare. Det är trots allt de som bygger arenan. Så vi måste se hur de tänker. Det är först efter det vi har något att förhålla oss till, säger Lisa Lidén.

LÄS MER:  Kommunalrådet om beskedet: "Jättetråkigt"

I skrivelsen på hemsidan avslutar man också med att man ändå ser positivt på framtiden.
”Vi har en bra och positiv dialog med Svenska fotbollsförbundet och vi är fortsatt optimistiska att det står en ny arena för oss att hyra inom en inte allt för lång framtid”.

Taggar

Dela


4 reaktioner på IFK efter arenachocken: ”Svårt att fatta beslut om framtiden”

”Vi har en bra och positiv dialog med Svenska Fotbollförbundet och vi är fortsatt optimistiska att det står en ny arena för oss att hyra inom en inte allt för lång framtid”.

IFK:s marknadsavdelning borde bli komiker istället. Det förstår väl vem som helst att IFK inte har råd att betala marknadsmässig hyra… Detta är ju ett haveri rakt igenom..

Har du skrivit av dig snart?

Vi är många som gläds åt att ha allsvenskan i vår stad.

Det går väl bra att bygga arenan mellan Ljusevekanleden och väg 127 (Nydalavägen).
Då kommer den lite längre i från vattenskyddat område. Ett utmärkt läge.

Det kommer garanterat en ny arena, och detta bygget hade förmodligen redan varit påbörjat om kommunen och IFK-Värnamo båda inte envisats med en byggnation i ”sumphålet” som det nu aktuella stället kan liknas vid.
Hade man istället valt förslaget om att bygga arenan i området mellan sjukhuset och räddningstjänsten så hade man sluppit allt vad ”miljöaspekter” heter.
Och rörande uppvärmd gräsmatta så hade man då även varit granne med värmeverket, bara det vore ju med tanke på nu rådande problem vara argument nog!

Kommentarsfunktionen är stängd