Nyheter

Diskuterar parkeringslösning

Nyheter På kvällens kommunfullmäktige diskuteras betallösning på kommunens parkeringar i centrum.

Inom kort kan myntautomaterna på kommunens parkeringar vara ett minne blott.  [1/3]

Kommunstyrelsen har föreslagit kommunstyrelsen besluta att myntautomater ersätts med betalning via sms, applikation och kortläsare.  [2/3]

Myntautomaten vid Sten Stures är en av fyra som kan bytas ut mot helhetlig betallösning.  [3/3]

Vi har tidigare berättat om att tekniska förvaltningen, i samråd med samhällsbyggnadsförvaltningen har fått i uppdrag att ersätta myntautomater med digitala betallösningar på kommunägda parkeringsplatser i centrum. 

Med bakgrund i utredningen, föreslog tekniska utskottet två beslutsförslag till kommunstyrelsen:

Alternativ 1: 

Att befintliga avgiftsbelagda parkeringar förses med digital betallösning som bygger på SMS och applikationsbaserad betaltjänst. 

Alternativ 2: 

Att befintliga avgiftsbelagda parkeringar förses med digital betallösning som bygger på SMS- och applikationsbaserad betaltjänst samt med kortläsare för konto-/kreditkort. Att hos kommunfullmäktige ansöka om extra investeringsmedel med 400 000 kronor för den utökade investeringskostnaden för kortläsare samt att ge tekniska förvaltningen i uppdrag att utvärdera förändrad driftkostnad ett år efter införandet och återkomma med finansieringsförslag. 

När kommunstyrelsen sammanträdde den 13 april yrkade kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C) på alternativ 2. Håkan Johansson (KD) yrkade, med instämmande av Jan Cherek (SD) på att befintliga avgiftsbelagda parkeringar förses med P-skiva. Efter omröstning vann Hans-Göran Johanssons (C) yrkande, med reservation från Håkan Johansson (KD), Jan Cherek (SD) och Bengt Lundström (SD).

På kvällens kommunfullmäktige avgörs frågan. Kommunstyrelsen har föreslagit kommunfullmäktige besluta att utöka 2021 års investeringsbudget med 400 000 kronor, att finansiering sker med medel ur rörelsekapitalet samt att ny taxa för parkeringsautomater överlämnas till kommunfullmäktige för beslut senast i augusti 2021.

Taggar

Dela


Läs mer

Myntautomater kan skrotas till förmån för sms- eller kortbetalning
Yrkande öppnar för p-skiva
Myntautomater tas bort – öppnar för p-skiva i framtiden

4 reaktioner på Diskuterar parkeringslösning

Det är inte okej att ta bort kontant betalning av parkering. alla har inte tillgång till mobil eller bankkort.

Kostnadseffektiva åtgärder ska göras på nattis varannan helg till vems fördel, kvinnligt eller manligt beroende på vems helger de verkar innehas ifrån.
Kostnadseffektiva åtgärder verkar skola på alla golv lägre än politiska golvplan, de icke belästa, arbetande eller med livserfarenhet. Hur vore de om vi antog beslut om att plocka bort varannan därvid, att det vore gynnsamt för alla och envar och de slantarna kunde bidra till att inte ojämn könsfördelning manligt och kvinnligt vem som gynnas i sina arbetstider med omsorg kunde få sina behov till fredsställt. Man kan ju undra om de som styr verkligen någonsin läser på de beslut de tidigare har fattat, eller samtliga måste stiga av för att ha tid att läsa, det de inte har fattat men tagit beslut om…
Så dessa parkeringsavgifter som borde vara kostnadsfria. Vi alla har ju som ung och gammal betalat skatt och gör så än i dag, borde vara kostnadsfritt att parkera om man sin bil måste ta in eller rent av bor i stan för att parkera för sina inköp i centrum. Eller ska alla behöva ta traktorn och stå lite var stans, som dagens politiker med sina fusk.

P-skiva bör ju vara det självklara alternativet.
Det är det allra bästa sättet att välkomna besökare till V-mo centrum.

Och det tredje alternativet, som ju naturligtvis skulle vara det första och enda, är inte med:
parkeringsskiva, för en öppen stad, som finns till för alla sina kommuninnevånare.

Kommentarsfunktionen är stängd