Nyheter

Yrkande öppnar för p-skiva

Nyheter Möjligheten till p-skiva eller motsvarande app-lösning ska finnas med i kommunens fortsatta arbete för en parkeringsnorm i Värnamo. Det står klart efter kommunstyrelsens sammanträde.

Möjligheten till p-skiva eller motsvarande app-lösning ska finnas med i kommunens fortsatta arbete för en parkeringsnorm i Värnamo. Det står klart efter kommunstyrelsens sammanträde. Bilder: David Alin

Tidigare under våren har vi berättat om teknik- och fritidsförvaltningen förslag att skrota myntautomaterna till förmån för digitala betallösningar på kommunens parkeringar i centrum. När kommunstyrelsen diskuterade frågan den 16 maj yrkade KD på att bordlägga ärendet, vilket också skedde. På onsdagens sammanträde återupptogs ärendet.

Kommunstyrelsen beslutade att föreslå kommunfullmäktiges ledamöter besluta att befintliga avgiftsbelagda parkeringar förses med digital betallösning som bygger på sms- och applikationsbaserad betaltjänst. Med beslutet kom även ett tilläggsyrkande från Kristdemokraterna om att alternativ p-skiva eller motsvarande app-lösning fortsatt ska finnas med i arbetet med en ny parkeringsnorm som följd av kommunens plan för trafik. Ett yrkande som kommunstyrelseledamöterna enhälligt ställde sig bakom.

Taggar

Dela


Läs mer

Myntautomater kan skrotas till förmån för sms- eller kortbetalning
Myntautomater kan skrotas till förmån för sms-betalning
Förslaget: Myntautomater byts ut mot helhetslösning
Diskuterar parkeringslösning

5 reaktioner på Yrkande öppnar för p-skiva

Självklart är p-skiva bästa lösningen, fungerar ju på andra orter så varför inte i Värnamo också.

Kommentarsfunktionen är stängd