Mardrömstart för Rydaholm – slutade ändå med seger

Fotboll Rydaholm fick sämsta start borta mot serieledarna Hovmantorp. Men vändningen gjordes och det blev tillslut 3–1 för Rydaholmarna.

Tre poäng.

En seger.

En förlust.

Fem gjorda mål.

Och fem insläppt mål.

Detta var facit för Rydaholms GoIF inför deras tredje match för säsongen. Och motståndet var inte vilket som helst, utan Hovmantorp som tagit full pott inledningsvis.

Och det började illa, riktigt illa för Rydaholmsgänget.

Insläppt mål efter bara nio minuters spel. Därefter lyckades laget hålla tätt under första halvleken.

–Det är en lite annan laguppställning idag. Kanske lite oroliga men vi vet att vi är bra. Känns som att vi måste vänta ut motståndarna i matchinledningen, säger Rydaholms tränare Jonas Liljeqvist om första halvleken som också tryckte på att få en bra start när andra blåste igång.

–Vi fick gör en påminnelse om att göra en bra andra halvlek. Vi hade ändå sjukt många chanser i första men fick ingen utdelning.

Påminnelsen togs med ut på planen. För efter 60 minuters spel kom det efterlängtade målet som innebar kvittering. Amin Nshimirimana noterades för målet.

Och det skulle komma mer.

Vändningen blev ett faktum när Erik Åkesson gjorde 2–1 i matchminut 72. Och fyra minuter senare satte Alen Barnjak 3–1 som blev matchens sista mål.
–Som jag sa innan. Vi vet att vi är bra något som också motståndaren sa efteråt, konstaterade Liljeqvist efter segern som dock känner att uppladdningen för bortamatcherna kunde vara bättre.

– I bästa världen skulle vi vilja vara på plats i tid, men vi får bara köpa läge när folk har jobb och annat. Då gäller det att förbereda sig i bilarna istället.

Några som utmärkte sig extra idag?

–Målis Theodor Haglund gör det bra. Alfred Martinsson gör två härliga prestationer som leder till mål och Anders Luu, som inte var helt hundra jag, men gör en bra insats. Annars var det en bra insats av laget.