Fotboll

Tre mål på 13 minuter gav tre poäng för Rydaholm

Fotboll Rydaholms GoIF inledde säsongen i division 5 Södra med att besegra Vislanda på bortaplan.

Det blev en målrik premiär på Tallevi i Vislanda, och det var Vislanda som inledde målskyttet. I den 12:e minuten satte Albin Jernberg 1–0, men knappa kvarten senare kvitterade Rydaholm genom lagkaptenen Alen Barnjak. Minuten innan halvtidspaus tog dock Vislanda ledningen på nytt genom Thaer Awwad.

Tidigt i den andra halvleken blev Alen Barnjak tvåmålsskytt när han kvitterade i den 49:e minuten. Rydaholms glädje var dock kortvarig, för sju minuter senare gjorde Isak Mörk 3–2 till Vislanda och tio minuter senare utökade Albin Jernberg hemmalagets ledning till 4–2. Men Rydaholm skulle komma tillbaka. I den 71:a matchminuten reducerade Leon Bujupi, tre minuter senare kvitterar Adrian Shefqeti och i den 84:e matchminuten fullbordar Leon Bujupi Rydaholms vändning till 4–5, ett resultat som står sig matchen ut.

– Det var verkligen en rock´n´roll-match. Det var två helt olika lag som möttes: ett som ville spela fotboll och ett som vill slå fotboll. Över matchen har vi nog 80–20 i bollinnehav till oss, de har i princip aldrig bollen, säger Rydaholms-tränaren Jonas Liljeqvist.

– Vi började bra men sedan gör de mål på deras första chans på vår planhalva. Sedan blir det lite motvind när de gör ett till. Trots deras effektivitet så var vi överlägsna och skulle egentligen ha lett med 3–0 eller 4–0 i halvtidspaus. Jag kan erkänna att det var lite tungt när de gjorde 4–2, men trots underläget trodde jag på det för vi var överlägsna i bollinnehav och spelet. Det var skönt att kunna vända matchen till slut, trots att vi inte var helt synkade som ett lag. Det tar vi med oss inför matchen mot Kosta nästa vecka: att vi kan vända en match om vi bara tror på det, säger Jonas Liljeqvist.

Hela laget gör en bra insats, men lagkaptenen Alen Barnjak och tvåmålsskytten Leon Bujupi får extra plus i kanten för sina insatser i premiärsegern.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *