Fotboll

De ska utmana miljonsatsningen i tabellen

Fotboll Rydaholm vill upprepa fjolåret genom att återigen vara ett topplag i femman. Men till kommande säsong blir det tuffa utmaningar då ett flertal lag ansluter uppifrån. Från sexan kommer Torsten Janssons satsning Kosta som många tippar ska vinna serien.

Jonas Liljeqvist är ny tränare i Rydaholm. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Tredjeplatsen ifjol innebar kvalspel mot fyran för Rydaholm. Kvalet blev dock mindre lyckat och Rydaholm vann inte en enda match. Nu är tränaren Magnus Schöldsten ersatt med den gamla V-Södra-duon Patrick Schellhas och Jonas Liljeqvist.
– Det är jättehärligt att det snart är igång. Det är ju det vi har tränat för sedan tidigt i december. Nu ser vi fram mot att det ska starta, berättar Jonas Liljeqvist.

Hur ser målsättningen ut?
– Vi ska försöka vara med och nagga i toppen när det börjar dra ihop sig. När vi sammanfattar säsongen så vill vi vara med där och hugga. De var ett topplag förra året. Samtidigt så är det mycket grejer som ska stämma för att man ska klara det också.

I grund och botten är det samma lag i Rydaholm i år som ifjol. Man har plockat in fyra nya spelare i form av Anders Luu, Andi Rama, Adin Kobaslic och Alex Bitwenge.
– Stommen är kvar. Det är ett gäng i den här truppen som kommer bli viktiga för oss, berättar Jonas Liljeqvist.

Så var det det här med miljonsatsningen. Kosta IF. Miljardären, företagaren och entreprenören Torsten Jansson är minst sagt engagerad i klubben och med hans hjälp och pengar har dörrar öppnats till betydligt större värvningar än de man brukar se på division 5-nivå.

Denis Velic, känd från Öster, är tränare. Från samma klubb har även Månz Berg och Stefan Karlsson anslutit. Erik Israelsson och Erik Sundin är andra välklingande namn som anslutit till denna säsong.

Redan i hemmapremiären i omgång två ska Rydaholm ta emot stjärngänget.
– Det har värvat ett helt sjukt lag. Jag tror alla tippar dem som etta, berättar Jonas Liljeqvist.

Utöver detta så har fyra lag som spelade i division 4 ifjol tillkommit till serien.
– Det är svårt att på förhand att säga något om styrkan på serien. Men vi har gjort bra matcher mot division 3-lag på försäsongen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *