Nyheter

Regionen om Värnamobadet: ”Målsättningen är att hitta en överenskommelse”

Nyheter Benjamin Nuay på Regionfastigheter hoppas att Region Jönköpings län och Värnamo kommun kan komma fram till en överenskommelse om Värnamobadet.

Region Jönköpings län är positivt inställda till att hitta en överenskommelse med Värnamo kommun om Värnamobadets framtid. Arkivbild: Peter Magnusson

I morse berättade vi att Värnamobadets framtid är oviss efter att Region Jönköpings län sagt upp avtalet för omförhandling med Värnamo kommun inför 2025 års säsong. Ett av kraven är en fyrdubblering av hyran: från en halv miljon kronor om året till två miljoner kronor om året.

– Badet har under längre tid haft ett stort behov av underhåll. Badets skick har varit känt för kommunen som hyresgäst sedan flera år. För att regionen ska kunna garantera driftsäkerhet av anläggningen, så behöver vi underhålla badet och med anledning av detta uppdatera avtalet för att utföra de investeringar som är nödvändiga för att Värnamobadets drift- och förvaltning ska säkerställas för en överskådlig tid framöver, säger Benjamin Nuay på Regionfastigheter.

Vad innebär det här konkret?

– Konkret innebär det att anläggningen inte kan fortsätta i drift och måste stängas ifall kommunen som hyresgäst inte väljer att förlänga avtalet med förnyade villkor.

Hur ser regionen på ärendet?

– Vi är positivt inställda till att fortsätta hyra ut Värnamobadet till kommunen, det måste dock ske under rätt förutsättningar. Det är viktigt att komma ihåg att Värnamobadet inte ingår i regionens kärnuppdrag.

Hur ser ni på möjligheten att regionen och Värnamo kommun kommer överens i frågan?

– Vi för just nu diskussioner med kommunen och vår målsättning är att hitta en överenskommelse.

Taggar

Dela


Läs mer

Oviss framtid för utomhusbad
Vill möjliggöra säsong på utomhusbad
Klartecken för säsong på utomhusbad

3 reaktioner på Regionen om Värnamobadet: ”Målsättningen är att hitta en överenskommelse”

Hundratals barn lär sig simma i detta bad.
På sommaren finns inga andra bevakade uppvärmda bad. Behovet är enormt stort, då vår simhall är på fallrepet. Vi har mycket stora investeringar att göra i en simhall, om inte våra barn skall köras till Växjö och Gislaved.
Skolan (kommunen) enligt lag skyldig, att lära våra invånare sig att simma, annars går man ut skolan utan godkända slutbetyg.
Detta är en kärnverksamhet med enormt ansvar.

Nej, men gräva bort barnens pulkabacke är det okej? Värnamobadet är det många som går till, det ppskattas.

Tycker inte att kommunen skall satsa pengar på något som man inte äger.

Kommentarsfunktionen är stängd