Nyheter

Klartecken för säsong på utomhusbad

Nyheter Kommunstyrelsen beviljar teknik- och fritidsnämnden 150 000 kronor för att kunna hålla Värnamobadet öppet under kommande säsong.

Kommunstyrelsen beviljar teknik- och fritidsnämnden 150 000 kronor för att kunna hålla Värnamobadet öppet under kommande säsong. Bild: Arkivbild/Riksbanken

För några veckor sedan berättade vi om behovet att hålla utomhusbadet i gång under ordinarie säsong. Detta med anledning av att Värnamo simhall behöver genomgå en större renovering som gör att simhallen behöva vara stängd stora delar av sommaren. Kommunstyrelsen beslutade på sitt senaste sammanträde att gå nämnden till mötes.

– De här pengarna ska användas till att göra insatser för att hålla Värnamobadet öppet under den här säsongen. Sedan har ju regionen aviserat att de höjer hyran rejält inför kommande år, vilket gör att hyran går från en halv miljon till två miljoner årligen. Det ser vi att det är inte gångbart att lägga så mycket pengar på en anläggning som vi själva inte har rådighet över eller äger. Vi får försöka ta en dialog med regionen om detta, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

LÄS MER:  Vill möjliggöra säsong på utomhusbad
LÄS MER:  Oviss framtid för utomhusbad
Taggar

Dela


Läs mer

Regionen om Värnamobadet: ”Målsättningen är att hitta en överenskommelse”
Oviss framtid för utomhusbad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *