Nyheter

Politikern om elsparkcyklarna: ”Vad är detta för påhitt?”

Nyheter SD-politikern Ulf Björnstedt ifrågasätter samhällsbyggnadsförvaltningens hantering av ärendet kring Tier Mobilitys ansökan att få hyra ut elsparkcyklar i Värnamo kommun. – Det finns mycket oklarheter i frågan, säger han till Värnamo.nu.

– Vi är ju årets friluftskommun 2023, vad är detta för påhitt? Det undrar Ulf Björnstedt (SD). Bilder: David Alin/Tier Mobility/SD Finnveden

Vi har i ett flertal artiklar den senaste tiden berört Tier Mobilitys ansökan om att få hyra ut elsparkcyklar i Värnamo. Ansökan har väckt känslor hos både kommuninvånare och politiker. En av motståndarna till etableringen är Ulf Björnstedt (SD). Han har skickat in en skrivelse till Värnamo kommuns samhällsbyggnadsförvaltning där han ifrågasätter hanteringen av ärendet.

– Hade inte media rapporterat om det hela så hade det inte blivit någon diskussion på en bred nivå i frågan. Vi är folkvalda och vår uppgift är att lyssna på kommuninvånarna. Det känns som att det finns mycket oklarheter i frågan, säger han i en intervju med tidningen.

Här nedan kan du läsa Björnstedts skrivelse i något redigerat skick i sin helhet:


Angående detta ej väl genomtänkta och ej väl förankrade kommande beslut för våra kommuninvånare angående elsparkcyklar

Det är fina ord att man ska vara nykter, använda hjälm med mera, men så kommer det förmodligen inte att bli för majoriteten av de eventuella brukarna.

Vi skall ju främja hälsa och motion och inte använda negativa hälsoskapande problem framför allt från att de som nyttja dessa är ju oftast de som skulle behöva röra på sig.

Att sedan den ökande skade riskerna som kommer att belasta regionen med nya ökande kostnader i form av i bästa fall bara benbrott och rehabilitering.

Vi är ju årets friluftskommun 2023, vad är detta för påhitt ?

En extremt liten stad där det är gångavstånd till det mesta, de som är handikappade får ju färdtjänst och behöver inte dessa. De i kommunhuset som godkänner detta bör nog tänka om.

Annars kan ni avvara utmärkelsen årets friluftskommun 2023.

Ulf Björnstedt
Sverigedemokraterna

Taggar

Dela


Läs mer

Blandade känslor bland politikerna om elsparkcyklar
Etableringsgruppen om elsparkcyklarna: ”Positivt att kunna ställa villkor”
Etableringsgruppen om elsparkcyklarna: ”Inga ekonomiska åtaganden”
Vill hyra ut 150 elsparkcyklar i Värnamo
Förvaltning svarar på skrivelse
Policychefen svarar politiker: ”Vissa invändningar bör tas på allvar”

3 reaktioner på Politikern om elsparkcyklarna: ”Vad är detta för påhitt?”

Kan vi inte låta folk använda sin fria vilja och välja själva helt enkelt. Ingen som kommer tvinga upp någon på en elsparkcykel.

Varför är folk då rädda för allt nytt.

”de som nyttja dessa är ju oftast de som skulle behöva röra på sig” Vad är detta för uttalande? Finns Tycker nog att SD:s representanter i Värnamo kommun har ett relativt högt kroppsmasseindex och verkligen behöver röra på sig.

Tror att, om det tillåts, blir en kortvarig fluga.
Säkert många som provar i början men ebbar snart ut.
Har sett för mycket av dessa benförkrympare i flera städer norröver. Går inte att undgå dem då de står eller ligger utspridda lite varstans på allehanda platser.

Kommentarsfunktionen är stängd