Nyheter

Politikern om barngrupperna: ”Oroväckande”

Nyheter Barn- och utbildningsnämndens andre vice ordförande Ardita Berisha Cani (S) är oroad över de stora barngrupperna i Värnamo kommuns förskolor.

– Jag tycker att det är oroväckande att fyra av tio barngrupper är förstora. Ur barnperspektivet innebär det att alla barn inte blir sedda och får rätt förutsättningar att utmanas och utvecklas, menar Ardita Berisha Cani (S), andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Bild: David Alin

I förra veckan berättade vi att fyra av tio barngrupper i Värnamo kommun anses vara för stora. Med anledning av det hela tog vi kontakt med barn- och utbildningsnämndens presidium för att få deras syn på det hela. Nämndens andre vice ordförande Ardita Berisha Cani (S) ser med oro på utvecklingen.

– Jag tycker att det är oroväckande att fyra av tio barngrupper är förstora. Ur barnperspektivet innebär det att alla barn inte blir sedda och får rätt förutsättningar att utmanas och utvecklas, säger hon och fortsätter:

– Ett annat perspektiv som är viktigt att lyfta är arbetsmiljön, där arbetsbelastning inte är hållbar för personal och barn.  Vi socialdemokrater tycker att det är viktigt med fler vuxna i förskolan och skolan. Vi har i tidigare och kommande budget tillskjutit mer pengar för detta syfte, säger hon.

LÄS MER:  Fyra av tio barngrupper för stora i Värnamo

LÄS MER:  Nämndordförande om barngrupperna: "Strävar efter att följa rekommendationer"

LÄS MER:  Skolledningen om barngrupperna: "En komplex fråga"

Taggar

Dela