Nyheter

Nämndordförande om barngrupperna: ”Strävar efter att följa rekommendationer”

Nyheter Barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson kommenterar de stora barngrupperna i Värnamo kommuns förskolor.

– Även om vi ligger bra till jämfört med länet och nationellt så är vi inte nöjda så klart, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson. Arkivbild: David Alin

I går berättade vi att fyra av tio barngrupper i Värnamo kommun anses vara för stora. Med anledning av det hela tog vi kontakt med barn- och utbildningsnämndens presidium för att få deras syn på det hela.

– Vi strävar efter att följa rekommendationerna om barngruppernas storlek. Även om vi ligger bra till jämfört med länet och nationellt så är vi inte nöjda så klart. Mindre barngrupper är en strävan och ett mål att uppnå. Vi jobbar aktivt med det systematiska kvalitetsarbetet och kan se att vi har förskolor som verkligen imponerar. Sedan behöver vi rekrytera fler utbildade förskollärare både i centralorten men inte minst viktigt i kransorterna och på landsbygden. Kanske kan nya förskolor som erbjuder en härlig miljö både inne och ute och med en bra arbetsmiljö göra Värnamo mer attraktivt, säger nämndens ordförande Maria Johansson.

LÄS MER:  Skolledningen om barngrupperna: "En komplex fråga"
LÄS MER:  Fyra av tio barngrupper för stora i Värnamo
Taggar

Dela