Nyheter

Klart: Här ska det nya polishuset ligga

Nyheter Polisen i Värnamo känner sig trångbodda. Vid en pressträff under dagen presenterade kommunen och polisen den plats där det nya polishuset ska ligga.

Det är på marken vid det röda krysset det nya polishuset i Värnamo ska ligga. Skärmdump från Google Maps

Det nya polishuset kommer byggas strax söder om handelsområdet Söderport i Värnamo, på mark mellan Jysk och riksväg 27. Anledningen till att det byggs nytt är att man helt enkelt känner sig trångbodda i nuvarande polishus. Dessutom är det en säkerhetsfråga.
– Vi har inte alls den säkerhet som ett modernt polishus kräver, berättar Johan Borg som är tillförordnad chef för lokalpolisområde Värnamo.

Johan Borg berättar att både arbetsmiljön och säkerhetsfrågan kommer bli bättre i ett nytt polishus.
– Givetvis kommer det även ge utrymme för tillväxt.

”Fyra-fem år”

Efter sommaren kommer en offentlig upphandling ta vid om vilka som ska bygga polishuset. Huset ska även ritas av en arkitektfirma.
– Det är väl rimligt att anta att ett nytt hus kommer ta fyra-fem år innan vi flyttar in, berättar Johan Borg.

Nuvarande polishus ligger mitt i centrala Värnamo. I det nya kommer man hamna lite utanför centrum. Men det är inget som Johan Borg ser som en nackdel.
– Jag skulle vilja påstå att det bara påverkar positivt. Vi har fyra kommuner i vårat lokalpolisområde och med den nya placeringen så hamnar vi direkt i anslutning till det större vägnätet och kan snabbare ta oss till alla andra ställen, samtidigt som vi har väldigt nära in till centrala Värnamo.
– Det här är en fantastisk bra kompromiss, vi hade inte kunnat hoppas på en bättre placering.

 

Taggar

Dela


Läs mer

Samverkansavtal under lupp
Första steget mot nytt polishus taget 
Tyck till om polishusplanerna 

20 reaktioner på Klart: Här ska det nya polishuset ligga

Ett nytt polishus behövs , och mer befogenheter till att styra upp samhället för polisen. I snart 30 år har folk blundat för vad som händer. Vi hade inte haft dom problem som vi har i samhället, om vi visat vad som gäller och stängt av kranen i tid..

Ha ha, vilka diskussioner 😂. Jag har bott i Värnamo över 50 år men har aldrig sett någon traktor eller bonde på den ”åkermarken”. Jag har inte heller hört talas om något intresse för marken, men nu plötsligt är det aktuell för allt möjligt. Skärp er motståndare.

Riv nu det det fulaste byggnaden i stan, det nuvarande polishuset och återskapa pastischer, kopior av de fina och vackra hus som fanns där tidigare. Det var ett vackert tegelhus (med butiken ”Romantica”) och flera trähus hela vägen mot Storgatan, Nydalavägen.

Det lär finnas hundratals med bilder från 1970-talet av dessa fina hus.

Hade vi hållt det småländsk, hade vi haft vi haft ett idylliskt Sverige, precis som förr I tiden . Tittar man på gamla filmer från förr ser man hur fridfullt allt är utan knark och grov kriminalitet. Undrar vad som gick fel? Då kunde en polis patrullera runt i samhället, och man hade respekt för polisen. Så helt rätt att ett nytt polishus behövs, men ny riktning behövs i samhället med respekt och ordning och reda behövs också.

Men alla vill ha poliser eller? Så snälla tänk längre, de måste ligga bra till med logistik med mera. Så här är det jämt, vill ha men inte ofta nått.

Gnäll här. Vem vill odla på den marken?
Jag är nöjd med ett svar/namn!
Bygg!

Den där åkern har ju legat i träda så länge jag kan minnas.
För detta har säkert markägaren fått EU-bidrag för beredskap..
Flytta jorden och plantera äkta svenska jordgubbar så vi får ett nytt polishus

Underbart ju. Bygg mer och ge oss mer tomter på fin mark. Åkrarna ska inte vara inne i stan. Bönder får flytta dit där marken är.

Som vanligt så är det bra produktiv åkermark som skall bebyggas med betong och asfalt. Mitt över vägen finns mark lämplig för denna byggnad som är färdigställd. Simhallen som Alliansen föreslå skall vara där kan i stället passa in i arenaområdet som börja ta form i Ljuseveka om allt kommer på plats.
Vi behöver all produktiv jordbruksmark som finns för vår försörjning inför de klimatförändringar som nu sker och framledes. Vet inte vad hållbarhet betyder för den styrande Alliansen i alla beslut

Samtliga röstade för översiktsplanen inklusive du! Jag var den ende som reserverade oss för detta beslut.

I planen står det ordagrant att man kan bygga blandad bebyggelse på just denna plats.

Nästa skandal lär väl bli Ljusseveka som ni röstat för.
Dagens dricksvattenförsörjning med Ljusseveka vattentäkt bedöms inte avseende kvantitet utgöra ett hinder för utveckling.

Jörgen, du röstade för detta! I och med översiktsplanen! Gör dig inte till en apostel för jordbruksmark, när du inte vet vad du röstar på!

Pratade med en jordbrukare för några år sedan, han påstod att det gå att flytta jorden från åkermarken och att anlägga en ny. Det tar några år innan den kan användas igen. Min tanke var att behöver man bygga på åkermark så ersätt den med ny 50 procent större area. Vi bygger centralt och jordbruksmarken ökar.

Skönt att vi får ett nytt polishus. Tryggt för vår kommun

För bara ett par år sedan tillbaka hade man problem med att utfodra sina djur med mat och vatten.
Det talas om närodlat för att spara på miljön!
Regeringen och kriget i Ukraina har gjort att priserna skenar i höjden.

Trots detta så fortsätter man att bygga på åkermark!

Endast ett parti som kämpar för åker-/jordbruksmark och dricksvatten.

Typiskt Värnamo kommun. Bygga på fin åkermark som vi troligtvis kommer att behöva i framtiden. Det finns ett skogsområde öster om Cirkle K som hade passat bättre. Vilket parti ska man rösta på i kommunalvalet för att slippa sådana vansinniga beslut?

Odlar ni som gnäller på den lilla plätten?. Eller låt dem bygga den kan ni tänka är det värt det. Ja det är det.

Usch så trist att ytterligare odlingsbar mark tas i besittning för att byggas på. Vi behöver odlingsmark också inte bara byggnader. Varför inte bygga polisstationen på Bredasten i stället?

Kommentarsfunktionen är stängd