Nyheter

Samverkansavtal under lupp

Nyheter I dag antas processen för ett nytt polishus ta ett steg närmare verklighet.

I dag diskuterar kommunstyrelsen det upprättade förslaget till samverkansavtal mellan Värnamo kommun och polisen avseende satsningen på ett nytt polishus i kommunen. Det utpekade området för ett planerat nytt polishus är beläget strax väster om Malmövägen inom de kommunägda fastigheterna Nöbbele 7:2, Nöbbele 7:5 och Rörstorp 6:31 i de sydöstra delarna av Värnamo stad. Bilder: David Alin/Värnamo kommun

I somras berättade vi om polisens planer på ett nytt polishus strax söder om handelsområdet Söderport i Värnamo. I dag kan byggprocessen komma ett steg närmare verklighet. Kommunstyrelsen ska nämligen diskutera ett samverkansavtal mellan Värnamo kommun och Polismyndigheten avseende satsningen.

Det utpekade området för ett planerat nytt polishus är beläget strax väster om Malmövägen inom de kommunägda fastigheterna Nöbbele 7:2, Nöbbele 7:5 och Rörstorp 6:31 i de sydöstra delarna av Värnamo stad. 

Polisen menar att området uppfyller myndighetens säkerhetsprövning och besitter även övriga förutsättningar för att möjliggöra en etablering av ett nytt polishus. Polisens uttalade behov är en fastighet med en areal om cirka 15 000 kvadratmeter. 

”Polisen ställer vid planläggningen krav på minst två tydligt separata utfarter från den framtida fastigheten ut mot Malmövägen. Utfarterna ska eftersträvas att placeras med inbördes långt avstånd emellan”, står skrivet i förslaget till samverkansavtal. 

Värnamo kommuns önskemål är att den framtida polishustomten placeras i den södra delen av befintlig åkermark. 

”Kommunen är mycket mån om utformningen av tomten samt den arkitektoniska utformningen av byggnaden, liksom den totala anpassningen till omgivningen. Kommunen kommer därför att lägga stor vikt vid detta under planarbetet och förväntar sig att polisen och den utsedda hyresvärden kan projektera och möta upp kommunens förväntningar. Polisen eller den framtida hyresvärden ska ta fram en gestaltning av det nya polishuset i samråd med kommunen under planskedet. Den gestaltning som parterna kommer överens om ska ligga till grund för ett framtida köpekontrakt”, står skrivet i förslaget till samverkansavtal. 

Taggar

Dela


Läs mer

Klart: Här ska det nya polishuset ligga