Nyheter

Bildspel: Så blir nya vårdcentralen

Nyheter På måndag öppnar Bra Liv Väster vårdcentral i sina nya lokaler på Mossleplatån. I dag fick vi en förhandstitt i de nya lokalerna.

– Det ska bli otroligt roligt. Vi som är med i det här projektet skriver historia, eftersom det är sällan man i sitt liv man får vara om att en verksamhet flyttar. Alla är väldigt förväntansfulla och ser fram emot att vi nu helhjärtat kan fokusera på vår verksamhet, säger verksamhetschefen Caroline Grahn som provsitter stolarna i ett av väntrummen.

Värnamos nya signaturbyggnad på Mossleplatån tornar upp sig för ens ögon. Innan entrédörrarna till den nya vårdcentralen råder en febril aktivitet. I morgon går de första flyttlassen till de nya lokalerna.

– Det ska bli otroligt roligt. Vi som är med i det här projektet skriver historia, eftersom det är sällan man i sitt liv man får vara om att en verksamhet flyttar. Alla är väldigt förväntansfulla och ser fram emot att vi nu helhjärtat kan fokusera på vår verksamhet och kan erbjuda våra invånare vård i ändamålsenliga lokaler, säger verksamhetschefen Caroline Grahn.

Den nya vårdcentralen blir i två våningar. Den nedre våningen består av bland annat reception, 23 undersökningsrum, laborationssalar, hälsorum för egenvård, läkarexpeditioner och arbetsrum. På det övre planet finns bland annat personalutrymmen, träningslokal, utbildningssalar, det psykosociala teamets arbetsrum och personalrum.

– Vårdcentralen är stängd från lunchtid i morgon samt under hela torsdag och fredag, för då går flyttlassen. Dessa dagar kommer Bra Liv Vråen vårdcentral att hjälpa oss med patienter som inte kan vänta tills när vi öppnar här på måndag, säger Caroline Grahn.

I bildspelet nedan kan ni ta en närmare titt på de nya lokalerna:

Vårdcentralen är belägen i botten på Värnamos nya signaturbyggnad på Mossleplatån.  [1/11]

Innanför entrédörrarna återfinns receptionen, byggd i en trädekor. Till höger om den finns väntrum, incheckningsdiskar, hälsorum med mera.  [2/11]

På väggen bredvid receptionen står meddelandet "Välkommen till Bra Liv Väster vårdcentral" i skrivstil.  [3/11]

I ett hälsorum kommer det att finnas möjlighet till egenvård, såsom att kontrollera blodtryck, väga sig med mera.  [4/11]

Väntrummen är dekorerade med fondväggar med skogstema. – De ska inbjuda till lugn och harmoni, säger Caroline Grahn.  [5/11]

Undersökningsrummens dörrar är dekorerade med djur för att ge barn en trivsam miljö på vårdcentralen.  [6/11]

Bild från personalmatsalen på ovanvåningen med utsikt över Mossleplatån och riksväg 27.   [7/11]

I träningslokalen får patienter möjlighet att utföra rehabilitering och träningsövningar.  [8/11]

Bild på en undervisningslokal. Vid köksavdelningen får personalen möjlighet att kunna göra bedömningsövningar av patienters arbetsförmåga.  [9/11]

Bild från ett av omklädningsrum där varje medarbetare får ett eget skåp.   [10/11]

Bild på ritningen över vårdcentralens nya lokaler.  [11/11]

Taggar

Dela


Läs mer

Vårdcentral flyttar: ”Ändamålsenliga lokaler”
Ett lärorikt år för Caroline 
Caroline gläds över nominering
Vårdcentral invigd: ”Känns gott att komma hem”

1 reaktion på Bildspel: Så blir nya vårdcentralen

Jättefint… men var ska man parkera?
Alla platser var idag 13.30 upptagna.
Svärfar åker rullstol och det är allt annat än smidigt. När vi frågar om var vi ska parkera säger man ”om ni har tur lämnar någon precis när ni kommer”!
Det blir nog till att byta vårdcentral nu…

Kommentarsfunktionen är stängd