Nyheter

Vill ha förmånscykel till anställda – så svarar kommunen

Nyheter Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige avslår Vänsterpartiets motion.

Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige avslår Vänsterpartiets motion om att införa förmånscykel till kommunens anställda. Bilder: David Alin

Läs kommunledningsförvaltningens svar på motionen i sin helhet nedan:

Frågan kring förmånscyklar har diskuterats vid flera tillfällen de senaste åren. På sitt sammanträde i mars i år fick personalutskottet information om projektet Attract som Värnamo kommun deltagit i. Inom ramen för det projektet har den handledning som Vänsterpartiet hänvisar till tagits fram. Personalutskottet har beslutat att ge HR-avdelningen i uppdrag att se över upplägg med förmånscyklar samt att återkomma med redovisningen till personalutskottet. Arbetet med detta kommer påbörjas under hösten och i samband med återrapporteringen kommer personalutskottet ta ställning till om Värnamo kommun ska införa förmånscykel till kommunens anställda.

Taggar

Dela


Läs mer

Motionen: Inför förmånscykel åt kommunens anställda
Vill ha förmånscykel till anställda – så beslutade fullmäktige

2 reaktioner på Vill ha förmånscykel till anställda – så svarar kommunen

Som cyklande kommunanställd vore det fint med förmånscykel. Man erbjöd ju leasing på bilar ett tag, vet inte om det är så fortfarande. Jag har slitit ut 4 cyklar under åren genom att cykla fram och tillbaka till arbetet sommar som vinter i ur och skur. En ny vettig cykel kostar 10.000–12.000 idag.

Kommentarsfunktionen är stängd