Nyheter

Vill ha förmånscykel till anställda – så beslutade fullmäktige

Nyheter Kommunfullmäktiges ledamöter diskuterade Vänsterpartiets motion.

Kommunfullmäktiges ledamöter diskuterade Vänsterpartiets motion om att införa förmånscykel till kommunens anställda. Bilder: David Alin

Vi har tidigare skrivit om Vänsterpartiets motion om att införa förmånscyklar åt kommunens anställda. På torsdagens kommunfullmäktige avgjordes motionens framtid. Kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag.

–  Tack Vänsterpartiet för en bra motion. Jag får säga det också att tyvärr så var ni lite för sena. Två veckor innan hade vi lyft den här frågan i personalutskottet, så just nu pågår ett arbete kring förmånscykel för våra anställda. Under hösten så ska den här frågan vara utredd och vi hoppas så klart att den går i den riktning vi vill och att vi kan införa det här från årsskiftet nästa år. Det är en jättebra motion som belyser en viktig förmån för vår personal och som också ligger i linje med en ökad folkhälsa. Det var nästan kusligt, för vi funderade på om någon av er hade suttit med ett glas mot dörren, men det är också anledningen till varför vi yrkar avslag, för att arbetet redan pågår.

Fjodor Eklund (V) tyckte avslaget var överdrivet.

Om man tittar på tjänstemannautlåtandet så föreslår man att motionen ska anses besvarad och det hade räckt gott för oss, men att yrka på ett avslag tycker vi verkar lite överdrivet, för det är ändå intentionen. 

Tobias Pettersson (M) försvarade förslaget.

Det här är ett tydligt exempel på när ordförandes beslutsförslag blev något annat i kommunstyrelsen. Det är så att jag tycker också, som du är inne på här, att vi kan besvara det här, men vi har en modell som säger att om vi gör det redan så är det avslag, annars är det bifall. Det handlar enbart om bifall eller avslag till motioner, därav att det blir ett avslag. 

Efter avslutad debatt beslutade fullmäktiges ledamöter att avslå motionen.,

Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha förmånscykel till anställda – så svarar kommunen
Motionen: Inför förmånscykel åt kommunens anställda