Nyheter

Motionen: Inför förmånscykel åt kommunens anställda

Nyheter Förmånscyklar gynnar folkhälsa, bidrar till aktivt miljöarbete och kan stärka kommunens position som en attraktiv arbetsgivare. Det menar Vänsterpartiet i Värnamo som lämnade in en motion till kommunfullmäktige under gårdagens möte.

Förmånscyklar gynnar folkhälsa, bidrar till aktivt miljöarbete och kan stärka kommunens position som en attraktiv arbetsgivare. Det menar Vänsterpartiet i Värnamo som lämnade in en motion till kommunfullmäktige under gårdagens möte. Bilder: David Alin

Läs motionen i sin helhet nedan:

Flera regioner och kommuner runt om i Sverige ger sina anställda möjligheter till förmånscykel, bland annat vår grannkommun Gnosjö och Region Jönköpings län. Genom bruttolöneavdrag betalas cykeln av. Det finns ett stort intresse bland kommun-/regionanställda. Erbjudandet omfattar olika typer av cyklar och är kostnadsneutralt för arbetsgivaren. Dessutom finns det en modell där det företag som vunnit upphandlingen sköter all administration, vilket ger minimalt med merarbete för arbetsgivaren.

Förslaget gynnar folkhälsan och bidrar till ett aktivt miljöarbete och minskat beroende av fossila bränslen. Dessutom kan det leda till minskad användning av bilar och en förändrad parkeringssituation, till det bättre, i centrala Värnamo. Förmånscykel är också en fördel som skulle öka attraktiviteten för vår kommun som arbetsgivare.

Med stöd av ovanstående föreslås

att vår kommun inför möjligheten till förmånscykel för sina anställda.

Värnamo 2023-02-01

Emina Dautovic (V) Fjodor Eklund (V)

Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha förmånscykel till anställda – så svarar kommunen
Vill ha förmånscykel till anställda – så beslutade fullmäktige

2 reaktioner på Motionen: Inför förmånscykel åt kommunens anställda

Varför cyklar, när arbetskläder inte ens kommit framför oss i alla yrkesgrupper, såsom skor, arbetskläder och så vidare?
Kanske det nu skulle vara vara en demonstration och gå naken-
Finns ju ingen skam, så är ju människan född också.
Så från begynnelsen skapta till de våra arbetsplatser. Då kanske kommer arbetskläder inom snar tid eller fortare än kvickt.

Så kan kan man ju också se det. Ingen är tvungen, men när vissa gör det, kommer resten på posten med varannandagsutdelningen.

Vi som jobbar inom hemtjänst behöver också skor i och med vi går mycket. De ”rätta” skor kostar mycket, kan vara bra med subvention.

Kommentarsfunktionen är stängd