Nyheter

Utställningsrum färdigt: ”Förlänger säsongen ordentligt”

Nyheter Lagom till vårvärmen står Mios nya utställningsrum färdigt att ta emot köpsugna besökare.

Mio i Värnamo har fått ett ansiktslyft.   [1/10]

I fokus står ett nytt utställningsrum och ett nytt lager.   [2/10]

I fokus står ett nytt utställningsrum och ett nytt lager.   [3/10]

Lagom till vårvärmen står butikens nya utställningsrum färdigt att ta emot köpsugna besökare.  [4/10]

– Det känns så otroligt skönt att vi har rott det här i land. Vi kommer från flera bra år men har haft problem med begränsade utrymmen som har gjort att vi har fått anpassa lokalerna efter säsong. Nu får vi möjlighet att förlänga säsongen ordentligt så att vi kan ta vår verksamhet till nästa nivå, säger butikschefen Adam Trevik och välkomnar köpsugna besökare att kolla in nytillskottet.   [5/10]

Lagom till vårvärmen står butikens nya utställningsrum färdigt att ta emot köpsugna besökare.  [6/10]

Ovanvåningen har begåvats med ett nytt 200 kvadratmeter stort lager, som möjliggör förvaring av möbler i två nivåer.  [7/10]

– Takhöjden på lagret är dubbelt så hög som tidigare, vilket gör att vi kan ställa in soffor och andra möbler på högkant. Det gör att vi kan maximera våra lagerytor samtidigt som det blir lätt att få fram varor när det behövs, säger Adam Trevik.  [8/10]

Utanför lagret finns en lastbrygga avsedd för lastbilar samt en lastramp för personbilar som underlättar vid hämtning av varor.  [9/10]

Stefan Bylander på Aktiv Bemanning och Adam Trevik ser positivt på det nyfunna samarbetet.  [10/10]

För lite drygt 18 månader sedan berättade vi för första gången om möbelvaruhuset Mio och dess planer på att bygga ut sin verksamhet. För knappt ett år sedan beviljade kommunen bolagets bygglovsansökan och i november månad sattes spaden i marken. Ett par månader senare står nu ett 200 kvadratmeter stort utställningsrum färdigt att ta emot köpsugna kunder.

– Det känns så otroligt skönt att vi har rott det här i land. Vi kommer från flera bra år men har haft problem med begränsade utrymmen som har gjort att vi har fått anpassa lokalerna efter säsong. Nu får vi möjlighet att förlänga säsongen ordentligt så att vi kan ta vår verksamhet till nästa nivå, säger butikschefen Adam Trevik.

Men det är inte bara på bottenplan som butiken har fått ett ansiktslyft. Ovanvåningen har begåvats med ett nytt 200 kvadratmeter stort lager, som möjliggör förvaring av möbler i två nivåer.

– Takhöjden på lagret är dubbelt så hög som tidigare, vilket gör att vi kan ställa in soffor och andra möbler på högkant. Det gör att vi kan maximera våra lagerytor samtidigt som det blir lätt att få fram varor när det behövs. Utanför lagret finns en lastbrygga avsedd för lastbilar, men vi har även gjort en lastramp för personbilar som underlättar vid hämtning av varor. Genom de extra lagerytorna har vi kunnat sprida ut våra lagerhyllor med större mellanrum och vi har till och med skapat en fyndhörna, säger Adam Trevik.

Det lokala har legat i fokus under byggprocessen.

– Bygga har varit huvudentreprenör och byggare, EAB i Smålandsstenar har byggt stålstommen, Långshults Marktjänst har gjort allt markarbete och Värnamo Eltjänst all el. Även Värnamo-Forsheda rör och Duoplåt har varit bidragande i projektet. För oss handlar det om att värna om det lokala företagandet så det var en naturlig process i arbetet, säger Adam Trevik.

Även på kompetenssidan hamnar det lokala engagemanget i fokus. Mio har nyligen inlett ett samarbete med Värnamobaserade bemanningsföretaget Aktiv Bemanning. Stefan Bylander, bolagets säljare och rekryterare, ser positivt på möbelvaruhusets nytillskott.

– Det här höjer varuhusets attraktion på ett mycket bra sätt. Det här ger verksamheten möjligheten att växa ordentligt och ger oss förhoppningsvis möjligheten att utveckla vårt samarbete ytterligare, säger han.

Taggar

Dela


Läs mer

Beskedet: Möbelvaruhus får växa 
Möbelvaruhus planerar för utbyggnad