Nyheter

Möbelvaruhus planerar för utbyggnad

Nyheter Uterummet står i fokus när Mio i Värnamo kan växa ytterligare. 

– Det här kommer att ge huset ett helt nytt utseende. Ambitionen är att bygga ett visningsrum för våra utemöbler, säger butiksägaren Per Trevik som står på ytan där visningsrummet är tänkt att byggas.  [1/3]

Tanken är även att ytan i möbelbutikens hörn byggs ut och nyttjas till fullo.  [2/3]

Ritning över den planerade utbyggnaden. Ritning: Accent Arkitekter  [3/3]

Mio-butiken i Värnamo har vuxit med åren under ägaren Per Treviks ledning. I december stod den senaste utbyggnaden klar. Endast nio månader senare har butiken förhoppningen om att växa ytterligare. De har skickat in en ansökan till kommunen med målet att bygga ut butiken på kortsidan.  

– Det här kommer att ge huset ett helt nytt utseende. Ambitionen är att bygga ett visningsrum för våra utemöbler. Att helt enkelt förlänga säsongen och presentera vårt sortiment av utemöbler på ett bättre sätt, säger ägaren Per Trevik. 

Just nu tar sortimentet upp 300 kvadratmeter yta på butikslagret. Utbyggnaden möjliggör 180 kvadratmeter ny yta. 

– Det känns jättebra. Det här skapar ett bättre flöde för oss och ett bättre sätt att hantera sortimentet. Nu har vi problem med att vi måste plocka in och ut sortimentet för varje säsong. I och med att ytan kommer att glasas in, kommer vi att förlänga säsongen ända in mot augusti-september. Det är inne med att bygga uterum och kunderna som vill bygga får möjligheten att komma hit och upptäcka sortimentet på ett bättre sätt, säger Per Trevik.

Utöver utbyggnad av butiken är även ambitionen att bygga ut kundparkeringen.

– Vi hade gärna byggt ut mer, men i och med den här byggnationen är det fullt på tomten enligt gällande regler. Vår ambition är att ombyggnaden är klar så att vi kan presentera nästa vårs sortiment där, avrundar Per Trevik.

Taggar

Dela


Läs mer

Utställningsrum färdigt: ”Förlänger säsongen ordentligt”