Nyheter

Så körs den nya stadsbussen

Nyheter Den 19 juni tas den nya stadsbusslinjen 50 i Värnamo i bruk. Vi kan nu berätta hur den ska gå.

Så här kommer den nya stadsbusslinjen 50 att trafikera staden. Den utgår från Värnamo station och trafikerar Värnamo centrum till Rörstorpsområdet och sedan tillbaka till stationen under ruttens första halva. Under den andra halvan kör den från busstationen upp till sjukhusområdet innan den går tillbaka till sluthållplatsen, Värnamo station. Bild: Värnamo kommun

I slutet av mars meddelade Jönköpings länstrafik vilka besparingsåtgärder som kommer att göras från och med sommarens tidtabellsbyten. I Värnamo blir den stora förändringen att stadstrafiken med linjerna 51, 52 och 53 läggs ned och ersätts med en ny linje som heter 50. Den 19 juni träder den nya linjen i kraft och vi kan i dag berätta den nya linjens rutt.

Bussen går en gång i timmen och linjen utgår från Värnamo station. Först går linjen mot Rörstorpsområdet. Efter Värnamo station passeras hållplatserna Centralplan, Kyrktorget, Gästisplan, Pilagårdsgatan, Malmgatan, Gjuterigatan, Kapellgatan, Vråenvägen, Malmstensgatan, Vråen centrum, Smultronvägen, Blåbärsvägen, Lingonvägen, Plommonvägen, Östbovägen och Exposkolan innan den åter passerar Blåbärsvägen, Smultronvägen, Vråen centrum, Malmstensgatan, Vråenvägen, Kapellgatan, Gjuterigatan, Malmgatan, Pilagårdsgatan, Gästisplan, Kyrktorget, Centralplan och Värnamo station. 

Därefter går turen vidare mot Värnamo sjukhus. Efter Värnamo station passeras hållplatserna Gummifabriken, Värnamo Folkets Park (Halmstadvägen), Fredsgatan, Silkesvägen 19 och Värnamo sjukhus innan bussen åter passerar Silkesvägen 19, Fredsgatan, Värnamo Folkets Park (Halmstadvägen), Gummifabriken innan den når slutdestinationen, Värnamo station. 

Totalt beräknas hela rundturen ta 47 minuter. 


Med anledning av den nya busslinjen har kommunen påbörjat arbetet med att fixa göra busshållplatser vid Gjuterigatan, Malmgatan, Vråen centrum, Smultronvägen, Blåbärsvägen, Fredsgatan, Silkesvägen 19 och Folkets Park (Halmstadvägen). Eventuellt kan även en hållplats på den östra sidan av Vråenvägen tillkomma framöver.

”Dialog har förts med länstrafiken kring vissa mindre justeringar, och länstrafiken ansvarar för att sätta upp hållplatsskyltar. De åtgärder som nu utförs i all hast innebär en begränsad kostnad, men ska kompletta hållplatser byggas framöver krävs det större investeringsvolym. Förvaltningen ser över frågan. Större åtgärder kan hinna göras först till hösten och då lyfts även nödvändig finansiering till teknik- och fritidsnämnden”, skriver tjänstemännen. Det initiala projektet finansieras genom kommunens projektpott för väderskydd och hållplatser. 

Taggar

Läs mer

Länstrafiken sparar: Tre stadslinjer blir en
Nybyggd busshållplats oanvänd

10 reaktioner på Så körs den nya stadsbussen

Hm, en gång i min tidsepok handlade det om när bussen kom från en kvart tid eller otid. Numera kommer de flesta avgångar långt före avfärd utanför mitt. Hur vore de om inte en =( = 08, skulle göra avfärderna i min kommundel, där där jag är uppvuxen i, och bussarna gick, och folket i kommunen fick ta del utav det. Numera körs de flesta avgångar med tomt folk, hur ger de sig på våra politiker, i våra samhällen i samma andetag. Andas in-, andas ut- de verkar inte vara våra beslut i vår låginkomstbutik av bussresenärer, fastän de flesta vill resa, klanderfritt, ge oss alla tillbaka på skatten.

Hej Fidde, dags och kliva upp ur sandlådan nu. Väldigt dålig låg nivå nu, precis som hela debatten.

Men Fidde, det är ju du som är gnällig och tydligen bekväm av dig. Vi på landet löser allt själva. Det kan väl ni också göra och sluta gnälla på dålig service, när den är bra. Ställ in stadsbussarna, så ni kan försöka klara av vardagen själva. Så om du förstår något nu så gnäller inte jag över servicen på landet, utan erat gnällande. Hoppas du fattar nu vad jag menade.

Den nya linjen startar den 19 juni men de river redan nu den 31 maj de befintliga hållplatserna. ( Norråsvägen) Vad ska de överblivna väntkurarna nyttjas till i framtiden?

Men Christian, du kan ju flytta eller försöka lösa problemet.Som du sa gnäll inte på andra som försöker lösa sina

Vilket gnäll som vanligt av Värnamoborna, det låter väl bra? Åk ut till övriga samhällen i kommunen och ställ er och vänta vid en busskur och vänta och försök tajma in det så ni kommer i tid till jobbet, nästa buss eller tåg. För övrigt är det ofta längre från boende till busshållplats i kransorterna än i Värnamo, och där går det inga bussar som samlar upp folk från kvarter till kvarter. Så sluta gnäll, eller dubbla minst er skatt för servicen. Eller kolla om ni inte kan ta färdtjänst för att komma till bussen eller jobbet. Var tacksamma för den stora servicen ni får och sluta gnäll. Ni har bäst service av alla kommuninvånare och gnäller mest, som vanligt.

Hoppas man passar in tiderna så att man inte missar tåget till jobbet!

Det blir färre och färre som har möjlighet att använda bussen.
Lika bra att lägga ned den helt och låta taxi sköta en subventionerad lokaltrafik.

Det vore ju inte fel om den går tidigare på morgonen så man hinner med länsbussarna på till jobbet. Inte lika roligt för någon äldre att gå från våren till stationen på vintern.

Kommentarsfunktionen är stängd