Nyheter

Så kan den nya idrottshallen heta

Nyheter Norhedsstiftelsen har satt stora avtryck i Jönköpings län. Nu kan stiftelsen få namnge en idrottshall.

Bygget av den nya idrottshallen vid Västhorjaskolan pågår för fullt. Bild: David Alin

Byggnationen av Västhorjaskolan, den nya F–3-skolan i Värnamo stad, pågår för fullt. I anslutning till skolan byggs även en ny idrottshall som begåvas med en vidbyggd trupphall där Värnamo Gymnastikklubb ska ha sin verksamhet framöver. Under senvåren 2025 står den nya hallen klar och frågan om att namnge hallen har blivit aktuellt. Ett namnförslag som har kommit på agendan är Norhedshallen. Bakgrunden till förslaget är att Norhedsstiftelsen bekostar delar av den nya trupphallen.

Norhedsstiftelsen grundades av Sixten och Inger Norhed. Genom stiftelsen ville syskonen Norhed vara med och utveckla Jönköpings län. Stiftelsen har till syfte att stödja medicinsk forskning, entreprenörskap och industriell utveckling samt att främja utbildning, ungdomsverksamhet, idrott, kultur och liknande aktiviteter av allmännyttig karaktär.

Teknik- och fritidsförvaltningen ser positivt på att namnge hallen efter syskonen Norheds stiftelse, som har haft och har stor betydelse för regionens utveckling. Samtidigt vill de framhålla att det är upp till samhällsbyggnadsnämnden att besluta i frågan.

– Vi beslutade därför att överlämna ärendet till samhällsbyggnad, säger teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

LÄS MER:  Bildspel: Pangstart för Västhorjaskolan
LÄS MER:  Bildextra: Firade satsning på trupphall
LÄS MER:  Föreslår satsning på trupphall
LÄS MER:  Gymnastikklubb vill bygga en vidbyggd trupphall på Västhorja
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *