Nyheter

Bildextra: Firade satsning på trupphall

Nyheter I fredags firade styrelsen, huvudledare och andra ideella krafter tillsammans med sina familjer att Värnamo Gymnastikklubb ska bygga en trupphall tillsammans med Värnamo kommun.

  [1/11]

  [2/11]

  [3/11]

  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

– Firandet genomfördes i Gröndalsskolans Idrottshall i Värnamo med crossfit-inspirerat träningspass – fredagsfys före fredagsmys – pizza och sedan skålades det i cider innan kaffe och specialdesignade tårtor. Kvällen avslutades med trampettävling där vuxna och barn försökte landa mitt i prick, hälsar Camilla Nilvius som är ordförande i Värnamo Gymnastikklubb

Crossfit som träningsform kretsar kring naturliga rörelser. Det kan sägas vara ett styrke- och konditionsprogram baserat på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.


Som en del i kommunens partneringprojekt ingår byggandet av en ”Ny skola i väster” med tillhörande fullstor idrottshall för skolidrott. Idrottshallen kommer att utrustas med en enklare läktare för publik i begränsad omfattning för att kunna ta emot publik vid uthyrning kvällstid till föreningar. 

Vi har tidigare berättat om Värnamo Gymnastikklubbs önskemål om en truppgymnastikhall för att bedriva truppgymnastik med tillhörande utrustning såsom ”fasttrack”, ”tumblinggolv”, skumgummigrop, höj- och sänkbara madrasser med mera. Värnamo Gymnastikklubb har via fritidsavdelningen framfört sina önskemål och fastighetsavdelningen har gjort en kalkyl på lokalen. 

Tekniska förvaltningen har föreslagit att gymnastikklubben ansvarar för och står för all lös utrustning via sökta medel från fonder och stiftelser motsvarande cirka 4,5 till 5 miljoner kronor. Fastighetsavdelningen hyr ut trupphallen till fritidsavdelningen som i sin tur upprättar ett hyreskontrakt med Värnamo Gymnastikklubb samt till övriga intressenter eller timuthyrning.

Taggar

Dela


Läs mer

Gymnastikklubben får miljonstöd