Nyheter

Namninsamling överlämnad 

Nyheter 692 personer hade skrivit under Jacqueline Wennerstens namnlista för att bevara nattis. I går överlämnades listan till barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C).

Jacqueline Wennersten och Cazzandra Hassmund uppmanade barn- och utbildningsnämnden att omvärdera sitt beslut.  [1/3]

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C) tog emot den 692 namn långa listan.  [2/3]

Cazzandra Hassmund och Jacqueline Wennersten står upp för att bevara nattisverksamheten som den. "Man måste se till helheten och se på det hela på individnivå.""  [3/3]

För ett par veckor sedan berättade vi att barn- och utbildningsnämnden beslutade att fortsätta med nattisverksamheten i Värnamo kommun. Skillnaden från tidigare är att verksamheten kommer att vara öppen varannan helg och stängd vid storhelger och under fyra veckor på sommaren. Beskedet upprörde föräldern Jacqueline Wennersten, som startade en namninsamling med ambitionen att bevara nattis som det är. Efter att namninsamlingen startades fick Jacqueline Wennersten sällskap av Cazzandra Hassmund och flera andra föräldrar för att tillsammans strida för att bevara nattisverksamheten. I går överlämnades den 692 namn långa listan på trappan utanför barn- och utbildningsförvaltningens kontor. Mottagare var barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C).

– Vi hoppas att den här listan kan få er i nämnden att ändra er. Det är många som är påverkade av det här beslutet. Många jobbar varannan eller var tredje helg. Jag tycker att konsekvenserna blir större av att begränsa det än att bevara det som det är. Det här är ett beslut som påverkar många. Vissa blir till och med tvungna att byta jobb på grund av de här förändringarna, säger Cazzandra Hassmund.  

– Jag uppskattar engagemanget från medborgarna. Det är precis sådant här engagemang vi vill se. Vi har en budget på 890 miljoner kronor och har ett besparingskrav på 2 procent under en treårsperiod. Jag vill betona att nattisverksamheten är inte nerlagd. Det fanns ett sådant förslag på bordet, men jag anser att vi kom fram till en bra lösning. Jag tar med mig förslaget till barn- och utbildningsnämndens nästa sammanträde den 16 juni och kommer även att ha en dialog med nattis. Jag lovar att ge er personlig återkoppling i ärendet, säger Maria Johansson.

Jacqueline Wennersten betonade betydelsen av en öppen verksamhet.

  Man måste se till helheten. Jag hoppas verkligen att ni i nämnden kan se bortom sparkrav och se till människan i Värnamo kommun. Att bevara nattis som det är har blivit min hjärtefråga. Personalen har varit densamma sedan jag började ha Leon där 2016. Ni måste se till det hela på individnivå, jag är ensamstående och har ingen annan i min närhet som kan hjälpa mig. Jag läste i går (läs i måndags) att Socialdemokraterna satsar på att förstärka nattis och att partiet har som ambition att få 104 nya invånare under 2022. Att erbjuda nattis är ju en form av attraktion utåt sett. Jag kommer inte att uppmuntra folk att frivilligt att flytta hit om inte kommunen kan erbjuda det vi behöver. 

Taggar