Nyheter

Nattisverksamheten fortsätter

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden har sagt sitt. Värnamo kommun fortsätter med nattisverksamheten.

Värnamo kommun fortsätter med nattisverksamhet. Arkivfoto

På barn- och utbildningsnämndens sammanträde diskuterades nattisverksamheten. Nämnden beslutade att fortsätta erbjuda omsorg på obekväm tid på vardagar och varannan helg. 

– Vi var tvungna att på något vis effektivisera verksamheten. När man börjar diskutera effektiviseringar tittar man först på de icke lagstyrda verksamheterna, de som en kommun inte enligt lag måste bedriva. Våra analyser visar att vi har en bra verksamhet och att barnen trivs väldigt bra. Vi ser det som viktigt för kommunens attraktion att fortsätta kunna erbjuda omsorg på obekväm tid och vi hittade en bra lösning på det hela, säger Maria Johansson (C), barn- och utbildningsnämndens ordförande. 

Nämnden beslutade även att nattisverksamheten kommer att vara stängd vid storhelger och under fyra veckor på sommaren.

Socialdemokraterna reserverade sig i beslutet angående varannan helg, men nämnden var enig om att verksamheten kommer att vara stängd under storhelg och semester. 

Taggar

3 reaktioner på Nattisverksamheten fortsätter

Tycker det är väldigt dåligt av Värnamo kommun. Hur ska vårdpersonal och andra med obekväm arbetstid utföra sina arbeten utan att arbetsgivaren ska göra förändringar i schemat. Har man delad vårdnad som förälder måste man väl ha rätt till Nattis, man har delad vårdnad av en anledning.

Kommunen vill spara in pengar, det är det de handlar om. Nattis borde få vara kvar precis som det är. Kommunen fokuserar helt fel.

Kommentarsfunktionen är stängd