Nyheter

Nämnd utreder besöksparkeringar

Nyheter Det kan byggas besöksparkeringar längs med Kyrktorget. Det står klart efter kommunfullmäktiges sammanträde.

Samhällsbyggnadsnämnden får i uppdrag att se över möjligheten att bygga besöksparkeringar längs med Kyrktorget med infart från Storgatan. Arkivbild: David Alin

Vi har tidigare berättat om Sverigedemokraternas motion om utökade besöksparkeringar runt Värnamo stadshus. Förra månaden berättade vi att samhällsbyggnadsnämnden förordade avslag på motionen. När motionen sedan kom upp i kommunstyrelsen föreslogs avslag, men Gottlieb Granberg (M) kom in med ett initiativärende kallat ”Besöksparkering Kyrktorget”. Ärendet innebar att kommunstyrelsen föreslog kommunfullmäktige besluta att samhällsbyggnadsnämnden får i uppdrag att senast den 31 januari 2023 återkomma med förslag på utformning och regler för besöksparkering till stadshuset på Kyrktorget och att samhällsbyggnadsnämnden ser över möjligheten att infarten till parkeringen sker från Storgatan. Kommunfullmäktige beslutade på torsdagen i enlighet med kommunstyrelsens förslag.

 

Vad tycker du i frågan?

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nämnd utreder besöksparkeringar

Runt Stadshuset finns det fyra stycken kommunala parkeringar + gatuparkering inom 200 meter: Apladalen, sporthallen, Apladalskolan, stadshuset samt vid Hemköp. Kan inte något parti i kommunfullmäktige lägga en motion om att införa ”drive in ” till Kontaktcenter som skall vara en väg in i kommun enligt policyn? Framför stadshuset finns i dag korttidsparkering: utveckla dessa som snedparkering, så blir det dubbelt så många.

Vettiga förslag från SD röstas ner. Samma förslag från Granberg går bra, fy för dessa politiker.

Kommentarsfunktionen är stängd