Nyheter

Malin har skrivit årets Växjö Pride-låt

Nyheter Lärarens idéer satte fart på Malin Törnqvist. Tillsammans med klasskompisen Momo Mörk Shingai har Värnamobon skrivit den officiella låten till Växjö Pride.

– Flera i juryn har kommit fram och sagt att låten är så bra. De tycker att det är en jäkla kaxig låt med mycket självkänsla som förmedlar mycket av det som Pride står för: att man ska vara stolt över att vara den man är, säger Värnamobon Malin Törnqvist som tillsammans med klasskompisen Momo Mörk Shingai har skrivit den officiella låten till Växjö Pride. Bild: David Alin

”Bitch I’m a dream”. Det är namnet på Malins och Momos låt, som duon framför på Linnéparkens stora scen i eftermiddag.

– Vi ska köra vår låt på samma scen som Mariette och Cleo. Det känns helt overkligt. Min familj och mina vänner kommer att vara där. De är så stolta, säger en sprudlande glad Malin Törnqvist när vi träffar henne under torsdagseftermiddagen.

Sommaren 2021 träffade vi Malin när hon precis hade släppt sin första singel, ”Aldrig din”. Sporrad av släppet fick hon veta att Linnéuniversitetet under den hösten hade startat en singer-songwriter-utbildning. 2022 sökte hon in och blev antagen till den ettåriga utbildningen. Och det var just under en av lektionerna som idén till låten föddes.

– Vår lärare berättade att Växjö Pride sökte efter årets officiella låt. Alla skickade in bidrag, själv skickade jag in två låtar. Jag och Momo satte oss ner en förmiddag och började skriva. Vi kände direkt att det ska vara en trallvänlig och partylåt med upptempo som alla kan sjunga med i. Vi hade lyssnat mycket på de tidigare låtarna, de var lite mjukare, så vi kände att något med upptempo kan passa bra.

Så föddes ”Bitch I’m a dream”. Efter en intensiv tid i lärosätets studio skickade duon in låten. Några veckor senare kom juryns besked: ”Bitch I’m a dream” är den officiella låten under Växjö Pride 2023.

– Det var helt overkligt att få det beskedet. Vi visste inte riktigt var vi skulle ta vägen. Flera i juryn har kommit fram och sagt att låten är så bra. De tycker att det är en jäkla kaxig låt med mycket självkänsla som förmedlar mycket av det som Pride står för: att man ska vara stolt över att vara den man är. Pride betyder oerhört mycket för mig personligen också eftersom två av mina bästa vänner är i relationer med kvinnor. Det viktigaste är att få vara den person man är, att våga sticka ut, vara stolt över den man är och att man får vara kär i vem man vill utan att det ska behöva ifrågasättas, det är viktigt.

Men de goda nyheterna slutar inte för Malin Törnqvist. I år har Kalmar utsetts till Årets studentstad av Sveriges förenade studentkårer, SFS. För att uppmärksamma det hela utlystes en tävling om att få en officiell låt tillägnad firandet. Malin och alla klasskompisar skickade in bidrag. Nyligen kom beskedet: Malins och hennes klasskompis Adams låt föll juryn för smaken och blir den officiella låten.

– Det är kul att skriva mot uppdrag, det blir en helt annan utmaning. När vi satt ner och började skriva tänkte vi att det kanske skulle vara house-känsla över den. Vi försökte tänka oss in vad Kalmarstudenter gillar och vi kände att det blev den känslan i låten. Att Pride väljer min låt är en sak, men att nu även Kalmars studentkår har valt mitt bidrag är ett kvitto på att det man gör är bra.

Taggar

Dela


Läs mer

Förverkligar barndomsdrömmen
Länken: Lyssna på Malins studentstadslåt

1 reaktion på Malin har skrivit årets Växjö Pride-låt

Kommentarsfunktionen är stängd