Nyheter

Lärare dödshotade elever – nu kräver han kommunen på skadestånd

Nyheter Den lärare som i slutet av förra året blev av med sin anställning efter att ha dödshotat elever kräver nu kommunen på 80 000 kronor då han anser att uppsägningen ska ogiltigförklaras.

Foto: Henrik Skoglund

Vi har i flera artiklar uppmärksammat händelsen på en skola i kommunen som slutade i att en lärare fick lämna sin tjänst efter att ha dödshotat elever. Tidigare i maj dömdes han av Jönköpings tingsrätt till dagsböter för händelsen. Han ska dessutom betala totalt 16 000 kronor i skadestånd till de två eleverna.

Trots att han är dömd så menar han nu att uppsägningen är felaktig och kräver 80 000 kronor som kompensation av Värnamo kommun. Det anges också i stämningsansökan att fler ekonomiska krav kan tillkomma.

Det är inte första gången läraren får avsked från en skola. I början av 2022 skildes han från sin tjänst på en skola i Jönköpings kommun då han ska ha uppträtt hotfullt på arbetsplatsen. Även där krävde han ett ogiltigförklarande och då gick domstolen på hans linje och Jönköpings kommun tvingades betala 312 000 kronor till mannen.

Nu kan alltså även Värnamo kommun tvingas betala skadestånd till mannen som är i 50-årsåldern.

Taggar

Dela


Läs mer

Avslöjar: Avstängd lärare sparkad från tidigare skola: ”Uppträtt hotfullt”
Stängde in och hotade elever – nu sparkas läraren
Dödshotade elever – nu ställs läraren inför rätta