Nyheter

Stängde in och hotade elever – nu sparkas läraren

Nyheter Det var för några veckor sedan som en lärare i kommunen misstänks för att ha hotat och låst in elever på en skola. Nu står det klart att han inte kommer få fortsätta som lärare.

Genrebild. Foto: Pixabay

Händelsen på skolan är även polisanmäld. Värnamo.nu har vid upprepade tillfällen försökt att nå utredande polis i Värnamo, men har inte lyckats få tag i vederbörande för att höra hur det går med utredningen.

Det var för några veckor sedan som en lärare misstänks ha stäng in en hel klass i ett klassrum samt utdelat dödshot. Läraren har sedan händelsen varit avstängd och nu berättar Värnamo kommuns barn- och utbildningschef Johan Grahn att läraren varslats om uppsägning.
– Vi har kommit fram till att agerandet helt strider mot vår värdegrund och det därför inte är aktuellt att återgå till arbete som lärare. Den avstängde läraren blev därför varslad om uppsägning i fredags, berättar han och fortsätter:
– Formellt pågår just nu en omplaceringsutredning fram till 22 december. Hittar vi inget arbete i kommunen att omplacera till kommer uppsägningen träda i kraft den 22 december. Under tiden är läraren fortsatt avstängd.

Taggar

Dela


Läs mer

Dödshotade elever – nu ställs läraren inför rätta
Lärare dödshotade elever – nu kräver han kommunen på skadestånd

6 reaktioner på Stängde in och hotade elever – nu sparkas läraren

Det kanske inte bara är läraren det hänger på, starkt av läraren att sätta ner foten. Ibland behövs det nog, visst kanske lite hårt. Å andra sidan kan man ifrågasätta varför tillåts elever att ha mobiltelefon i skolan? På 90-talet behövde inte eleverna mobil. Lärare gör vad de kan, de är pressade också och gör så gott de kan av en ohållbar situationen. Nej, höj skatten rejält så att vi kan få resurser och stöttning i skolan, då kanske vi inte behöver vara i denna situation igen. Men att det blivit som det blivit var väntat, skulle man tänkt på för 8-10 år sedan. Det kommer att ta många år att få ordning på skutan…

När man kan ha ett sånt beteende med unga människor kan man inte få en annan chans.Finns det jobb i kommunen där ingen ska behöva stöta på hans beteende igen?

Kommentarsfunktionen är stängd