Nyheter

Klartecken för utredning inför renovering

Nyheter Kommunfullmäktige tog det första steget mot en omfattande renovering av Värnamo stadshus.

Kommunfullmäktige gav klartecken till en inledande utredning inför en omfattande renovering av Värnamo stadshus. Bild: David Alin

Tidigare i år berättade vi om teknik- och fritidsnämndens önskan att få göra en inledande utredning inför en ombyggnation av Värnamo stadshus.

Efter bordläggning två gånger om beslutade kommunstyrelsen på sammanträdet den 5 mars att de föreslår att kommunfullmäktige beviljar nämndens önskan samt att arbetet ska fokusera på fastighetens mest primära behov.

Under gårdagskvällen röstade fullmäktige igenom förslaget.

– Både stadshuset och Finnvedens gymnasium är det ett stort renoveringsbehov av. Vi vet också att det kommer att gå åt mycket pengar för att göra omfattande renoveringar. Därför har vi inledningsvis valt att fokusera på det primära behovet: ventilation, tak, fönster och eventuellt stammar. Det här är också en del i ett större omflyttningsarbete där vi har flera pågående renoveringar och syftet också är att lämna externt hyrda lokaler. Det är alltså en omflyttning av de här förvaltningslokalerna som vi använder i dag för att successivt också kunna lämna dyra externt hyrda lokaler, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M.

 

Taggar

Dela