Nyheter

Vill ha klartecken för utredning inför ombyggnad

Nyheter Värnamo stadshus står inför en omfattande renovering. Nu begär teknik- och fritidsnämnden kommunfullmäktiges godkännande för att starta projektet.

Värnamo stadshus står inför en omfattande renovering.. Nu begär teknik- och fritidsnämnden kommunfullmäktiges godkännande för att starta projektet. Bilder: David Alin/Riksbanken

Stadshuset står inför en omfattande renovering/ombyggnad. Totalt finns 100 miljoner kronor avsatta för projektet under de kommande fyra åren, varav en miljon kronor finns avsatt i årets investeringsbudget. I ett inledande skede ska en utredning komma fram till byggnadens nuvarande status. Därför vänder sig nu teknik- och fritidsnämnden till kommunfullmäktige för att få påbörja utredningsarbetet.

– Det här är en utredning som ligger i linje med alliansens planer på fokus på underhåll av våra egna fastigheter under de kommande åren, säger nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela


12 reaktioner på Vill ha klartecken för utredning inför ombyggnad

Renovering av stadshuset var planerad 2020 och det blev inte. Värme och ventilation är katastrof och folk som jobbar på stadshuset fryser under vintertid och svettas under sommaren. Det är en stor arbetsmiljöfråga som måste åtgärdas.

Det är lika fint klimat var gång jag varit inne i den byggnaden. Finns andra lokaler som är betydligt värre. Det är väl bara att öppna fönstret på sommaren och vädra. Vintertid får man klä sig varmare med ullunderställ. Det fungerar utmärkt på alla andra ställen för vanligt folk.
Viadukten skulle renoverats för 15 år sedan. Det är betydligt mer akut och berör tiotusentals personer dagligen.

Det beror på hur länge du har varit inne i byggnaden. De anställda sitter 8-9 timmar på kalla kontor i flera år tillbaka. De har redan underställ, vantar och filtar på sig.

Det går utmärkt att lösa temporärt med några värmefläktar.
Är det så illa som du beskriver så skulle Arbetsmiljöverket gripit in och stängt arbetsplatsen och i det läget är ni inte. Eller hur?
Sedan kan man renovera när man åtgärdat viadukten och bristerna i äldreomsorgen och skolan. Det är ändå skattemedel det handlar om här.
Prioritera rätt helt enkelt. Det går att göra i andra verksamheter och så även i Värnamo kommun.

Det är väl inga akuta problem med den byggnaden. Prioritera viadukten istället!
Trafiksituationen genom stan är horribelt dålig. Det är dags för värnamos politiker att börja ta lite ansvar nu! Ni gör er själva till åtlöje om ni fortsätter att blunda för de verkliga problemen.

Konstig prioritering 😰😰😰😰😰
Det fattas pengar för barn, ungdom samt äldre omsorg men tekniska kan renovera för 100 miljoner, alla vet att renovering kommer kosta mycket mera.
Katastrof

När ska viadukten byggas? Den är väl på tur eller?
Ska det bli ett ”kulturellt monument över beslutsfattandet i Värnamo kommun”?

Kommentarsfunktionen är stängd