Nyheter

Klartecken för ishallsprocess

Nyheter Kommunfullmäktige beslutade att bevilja teknik- och fritidsförvaltningens förslag till finansieringslösning och gav startbesked för investeringarna i Talavidshallen.

Talavidshallen får ett ansiktslyft framöver. Arkivbild: David Alin

I januari månad berättade vi om teknik- och fritidsförvaltningens förslag att flytta en och en halv miljon kronor från projektet Bredaryds klubbhus till kommunens projekt för byte av kylanläggningar i Värnamo och Rydaholms ishallar. En insats som innebär att kommunen kan genomföra den planerade uppdateringen av Talavidshallen.

Inför kvällens möte i kommunfullmäktige var förvaltningschef Jesper du Rietz hoppfull över ett positivt beslut från politikerna.

– Om fullmäktige fattar beslut enligt kommunstyrelsens förslag så kommer vi kunna att påbörja detta arbete direkt efter säsongen och då är vår absoluta bedömning att de investeringarna kommer att vara klara i god tid till nästa säsong, sa du Rietz i en intervju tidigare under dagen.

I kväll ställde ett enigt fullmäktige sig bakom teknik- och fritidsförvaltningens beslut. Ett besked som innebär att Talavidshallen får ett ansiktslyft framöver. Ett besked som gläder Daniel Jonasson i Rydaholms SK. Han kommenterade förslaget på följande sätt tidigare i år:

– Det är ju så här i dessa tider att priserna stiger något oerhört och bytet av sargen och plexiglas har varit på gång länge. Det handlar om säkerhet, så jag är jättetacksam och nu är det bara att vänta på att det verkligen händer för det behövs.

Taggar

Dela