Nyheter

Förvaltningschefen positiv om ishallsprocess

Nyheter I kväll beslutar kommunfullmäktige om möjligheten att förstärka budgeten för att genomföra de planerande renoveringarna i Talavidshallen.

Förvaltningschef Jesper du Rietz är positiv till förvaltningens förslag för att kunna genomför den planerade uppdateringen av Talavidshallen. Arkivbild: David Alin

I januari månad berättade vi om teknik- och fritidsförvaltningens förslag att få flytta pengar från projektet Bredaryds klubbhus till kommunens projekt för byte av kylanläggningar i Värnamo och Rydaholms ishallar. En insats som innebär att kommunen kan genomföra den planerade uppdateringen av Talavidshallen. Förslaget fick grönt ljus i teknik- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen och i kväll tas beslut i kommunfullmäktige i frågan. Med anledning av ärendet tog vi kontakt med förvaltningschef Jesper du Rietz inför mötet.

– Det är ju som så att vi har genomfört en upphandling och nu har kommunstyrelsen föreslagit kommunfullmäktige om att göra en förstärkt finansiering. Det behöver fullmäktige fatta ett beslut om när ett projekt blir tio procent dyrare än vad som är avsatt. Nu är det elva procent dyrare så därför är det fullmäktige som fattar beslut om detta men vi har gett ett förslag om finansiering. Om fullmäktige fattar beslut enligt kommunstyrelsens förslag så kommer vi kunna att påbörja detta arbete direkt efter säsongen och då är vår absoluta bedömning att de investeringarna kommer att vara klara i god tid till nästa säsong, säger Jesper du Rietz.

Taggar

Dela


Läs mer

Investeringar i ishall på gång