Nyheter

Just nu: Nya arenan skjuts upp

Nyheter Den nya fotbollsarenan i Värnamo föreslås skjutas på framtiden.

På kommunstyrelsens möte diskuterades budgeten. På bordet låg alliansens, Socialdemokraternas och Sverigedemokraternas budgetförslag. Då hände något oväntat. Centerpartisten Johan Hilding biföll alliansens budget, men la också ett tilläggsyrkande om att vänta med arenabygget. I stället för att fortsätta det pågående arbetet yrkade han på en byggstart först 2026. Yrkandet fick inte oväntat stöd av ledamöterna från oppositionen och tillsammans med Johan Hildings egen röst blev siffrorna sju mot sex för att skjuta bygget på framtiden. Vi har försökt att nå Johan Hilding utan att lyckas. Till SVT Jönköping säger han dock följande:

– Jag är inte emot arenan men just nu är det så mycket annat som vi behöver pengar till.

Hildings beslut diskuterades under eftermiddagens pressträff rörande alliansens budget.

– Det blev en överraskning för oss alla tror jag, att någon som har suttit med i budgetberedningen och har ställt sig bakom budgetförslaget och plötsligt vänder i frågan kom som en blixt från en klar himmel. Alliansen har ju målsättningen att kunna sätta i gång arenabygget. Vi tror att det är viktigt för tillväxten för Värnamo, för IFK och för alla de barn ungdomar som är engagerade i IFK. Vi har en arena i dag i Finnvedsvallen som inte är godkänd för allsvenskt spel. Om vi skjuter det här på framtiden så riskerar vi att flytta hela elitsatsningen till Borås. Det innebär också att Svenska Fotbollförbundet kan avbryta den dispenstiden som vi nu har, vilket innebär att nästa hemmamatch kan spelas i Borås, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

– Vad vinner vi på att bara skjuta fram byggstarten? Jämför vi med Sverigedemokraternas budget så skiljer sig endast 0,2 procent i från varandra. Att skjuta fram arenabygget påverkar inte resultatet på något vidare sätt, utan då kan man lika gärna säga nej till att bygga den i stället för att skjuta fram den tre år, säger Håkan Johansson (KD).

– Konsekvensen av det hela blir ju att vi kanske inte behöver bygga arenan. Dessutom ska man ju ha klart för sig att det har skett en upphandling. Än så länge är den lagd under sekretess så vi vet inte vad den innehåller men man ska ha skäl för att avbryta den. I så fall lär det bli ett överklagande och förlorar man den så, bara för att man har ändrat sig tror jag inte håller som skäl, då är det förknippat med stora viten, säger kommunstyrelsens förste vice ordförande Mikael Karlsson (C).

– Alla vill ju att den ska byggas. Byggs den inte nu så kan vi lägga ner projektet. Det fanns som alternativ att renovera Finnvedsvallen, men kommunen såg att kostnadsmässigt skulle det inte göra någon större skillnad mot att bygga en ny arena. Från IFK:s sida är vi glada över att kommunen vill bygga en ny arena. Dessutom får kommunen in en intäkt i form av en hyresgäst. Att flytta fram byggstarten löser inga problem. Det är ungefär samma sak som att säga att man inte vill bygga en arena, säger Fredrik Lingeskog (L).

Även oppositionen blev överrraskad.

– Jag fick reda på det hela strax innan vi kom in till mötet. Jag hann inte ens säga till partikamraterna. Det var lite chockerande, man tänkte ”det här kan inte stämma”. Han yrkade precis som vi hade lagt det och då kunde vi inte säga nej. Sedan tycker jag att det är lite lustigt att bara lyfta ur arenan ur förslaget. Jag får en känsla att alliansens investeringsförslag inte känns riktigt upparbetat. Då tycker jag att man ska rösta på vårt förslag i stället. Vi vill gärna bygga en arena, men som omvärldsläget ser ut just nu så ser vi inte det som ett alternativ. Att bygga en arena samtidigt som vi skär ner på resurser inom andra områden och ger sämre förutsättningar våra anställda känns inte bra i min mage, säger oppositionsrådet Anetté Myrvold (S).

– Det här kom som en stor överraskning. Förra veckan avhandlas vår och S budgetförslag i en annan tidning och då fick jag frågan om jag kunde tänka mig att det fanns en alliansledamot som kunde vända i frågan om arenabygget. Jag svarade att ”det kommer aldrig att hända”. Att någon skulle yrka att arenan lyfts ur budgeten gjorde mig paff, säger Jan Cherek (SD).

Men helt klart är det inte att arenan skjuts upp. Frågan ska slutligt avgöras i kommunfullmäktige den 21 juni. Där har normalt alliansen 26 mandat mot övriga 25. Med Johan Hildings svängom är det 25 som vill bygga nu och 26 som vill vänta. Hur man röstar i kommunfullmäktige återstår att se.

Text: David Alin och Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Läs mer

Jörgen tycker till i arenafrågan
Därför vill S skjuta på arenabygget

77 reaktioner på Just nu: Nya arenan skjuts upp

Storlagen har huliganer och vi i Värnamo har politiker. Vet inte vilket som är värst och kostar mest

.
Vad jag fattar får inga än IFK herr och dam använda planen.
Det blir inte typ för konserter med mera. Stämmer detta? 310 miljoner plus infrastruktur på minst 30 miljoner. Förtydliga gärna.

Vem eller vilka har fattat beslutet om att handla upp arenan innan kommunfullmäktige ens har beslutat att den skall byggas?

När man inte ens kan fylla Finnvedsvallen
på hemmamatcher inräknat borta supportrar
utan måste köra gå 2 betala för 1
är det ABSOLUT inte befogat att bygga upp en
ny arena.

Helt rätt beslut!

De måste bygga ny arena annars får de inte spela hemma nästa år och måste betala böter. Samtidigt förlorar klubben massa pengar. Hur tänker du nu?!

Många kommentarer att plöja i genom. Puh. Mycket känslor som far genom kroppen!

Jag anser att kommunen gör ett gigantiskt och oförlåtligt misstag om de röstar nej till arenabygget den 21/6.

Jag vurmar för både skola, vård och omsorg då både nära och kära har ägnat hela sina yrkesliv i det arbetslivet. Givetvis ska tillräckligt med medel skickas åt dess håll. Tänker man lite långsiktigt så brukar investeringar i hälsa och idrott faktisk ge avkastning till de tre områdena, till och med ekonomiska sådana.

För att ha råd med alla våra medborgares behov så måste pengar genereras någonstans, gärna inte bara skattemedel. Någon kommentar här ovan nämnde väntetiderna i stadens restauranger under några av matcherna, vilket är ett relativt bra exempel. Någon klok person kanske kan räkna på vad som spenderas och vilka intäkter som matcherna genererar till kommunen. Det lär röra sig om stora summor vid de stora matcherna. Lägg där till biljettförsäljning, mat och dryckesförsäljning och tv-intäkter till klubben. Summa summarum så har vi fått en reklampelare av sällan skådat slag till nejden. Rätta mig om jag har fel, men ingenting i Värnamo genererar så mycket tid i media och gratis reklam för kommun, företagare med mera.

Kommunens negativa inställning till arenan är redan nu riksnyheter! Tala om negativ reklam och urusel marknadsföring som sent kommer att glömmas!

Jag hoppas att våra valda politiker tar sitt förnuft till fånga och tänker långsiktigt den 21/6. Det måste finnas utrymme för en arena i vår gemensamma ekonomi. Jag har ingen som helst insyn hur man hanterar investeringar och avskrivningar i kommunekonomi, någon med insyn kanske kan förklara? 200 miljoner känns dock som en ganska trygg investering som kommer att ge avkastning i många år framåt, oavsett om IFK:s herrlag spelar i allsvenskan eller superettan.

Tack för ordet!

Jättekul att läsa allas olika åsikter. Här kommer lite till att fundera på. Många menar på att IFK ska betala sin egen arena.
När sedan Värnamo GIK och Värnamo Konståkningsklubb vill ha en ny ishall. Kommer den då att betalas av klubbarna?
För att hitta en allmänhetens åkningstid är ju näst intill omöjligt. Typ 14.30–15.30 en vardag då alla jobbar. Skolorna åker typ max en lektion om året om ens det.

Har läst igenom avtalet som skrevs mellan IFK och Värnamo kommun. Finns att läsa på IFK:s hemsida.
Kommunen bygger en arena åt IFK och Värnamo kommun äger alltså denna. Varje år får kommunen in cirka 3 miljoner i sammanlagd hyra av IFK = inkomst till kommunen. Åker vi ner i seriesystemet fortsätter IFK att betala fast mindre summa.
Är det någon som vet hur det fungerar med Gummifabriken (som för övrigt ingen någonsin kommer att få veta vad den kostade att bygga). Den har ju kommunen byggt åt sig själv. Hur ser inkomsten ut där? Vilka är inkomstkällorna? Hur mycket går vi plus på varje år i den byggnaden? Eller är det -siffror?

När det handlar om sådana här stora saker som ska byggas borde det bli folkomröstning, istället för att politiker ska sitta och bestämma sådant här. Det skulle även ha gjorts vid bygget av Gummifabriken. Låt folket rösta

Varför börjar kommunen på med en upphandling innan definitivt beslut är taget och nu i stället riskerar vite? Om man ska lägga oerhörda pengar på en arena så ska den självklart användas till mer än bara ett fotbollslag. Kommunen skulle kunna vinna så mycket mer om arenan även kunde användas till exempelvis konserter och andra arrangemang. Vi vet alla att dessa pengar behövs i skolan och omsorgen, varför då favorisera en enda förening när det finns så många fler? Heja Johan Hilding, hoppas du inspirerar andra till att tänka om.

Jag fattar att det är mycke pengar .Men felet som han har gjort är att han inte sa nej från första början. Han har lurat IFK och fotbollförbundet och skämt ur hela Värnamo

Varför inte en folkomröstning ? Eller så får man höja skatten och satsa på en arenastad som i Växjö

Lagom när det börjar byggas upp lite fotbollskultur och alla på sporten pratar positivt om Värnamo och dess fina fotboll. Sedan vet man inte hur många som tittar på tv:n.

Det bor cirka 34 000 invånare i Värnamo kommun.
Nu jublar 32 000 åt beslutet.
För det kommer bara cirka 2 000 inklusive bortalagets supportrar till IFK:s allsvenska matcher.
Därför var detta beslut väntat.
Kommunen får nog ändra sin slogan om att Värnamo skall växa.

I visionen för kommunen 2035,
Står det 40000 invånare. För att locka hit personer så har de mage att skriva ” Vi har ett rikt kultur- och föreningsliv ” De borde ta bort föreningsliv för det kommer inte att existera. Hilding vill ha öppna landskap och kor som springer lösa. Och då bara om det är hans egna. Sedan har ju politiker aldrig varit intresserade av föreningslivet och kommer aldrig vara detta i Värnamo kommun. Simhall håller på att falla ihop. Ishallen har sponsorer. Såg väl för flera år sedan när tennisklubben fick igenom alla sina förslag. Vem satt i fritidsnämnden på den tiden. Jo politiker som hade barn som spelade tennis.

Vilken haltande logik att dra paralleller mellan publiksiffra, invånare och intresse.
Då kan man ju jämföra Brommapojkarnas renovering/nybyggnation av Grimsta IP som Stockholm stad betalade. BP har ett publiksnitt på 1600 och i Stockholm bor det 1 miljon.
Då är ju stödet för en arena i Värnamo monumentalt i jämförelse…

Angående konstgräs på en eventuell ny arena i Värnamo;
Vill jag bara tala om att en storarena i Stockholm byter från konstgräs till naturgräs nu i sommar under uppehållet

Självklart ska Värnamo satsa på hybridgräs på en eventuell ny arena.

Är IFK Värnamo allt som gäller i denna kommun. Finns andra idrottsföreningar också som inte alls får samma uppmärksamhet. Jag gillar fotboll men det enda som skrivs om är IFK Värnamo och det är lite väl vinklat! Jag tycker som många andra att pengarna behöver användas till annat i kommunen och att Ifk kan väl betala själva om dem har så god ekonomi. Det är nog 50/50 i kommunen som vill bygga eller inte bygga och alla gillar ju inte fotboll. Engagerar gör frågan i alla fall 🙂

Tråkigt för oss fotbollsälskare men katastrof för IFK Värnamo, som efter detta beslut tvingas bort från allsvensk fotboll. Förmodligen den enda kommunen i Sverige som inte vill ha elitfotboll i kommunen. Att tvingas spela sina hemmamatcher på bortaplan är fullständigt ohållbart ekonomiskt. Detta tvingar även bort unga talanger som har en ambition att spela fotboll på hög nivå. Med all respekt Rosemarie så är det för mig helt ointressant att läsa vad som står i kommunlagen och vilka skyldigheter kommunen har. Jag förmodar att du själv inte går på fotboll och är totalt ointresserad av idrott.
Demokrati är bra men att en person kan fälla avgörande i arena-frågan är tragiskt. Jag som har hört att Värnamo kommun ska växa till 2030. Värnamo kommun är nog unikt som inte vill ha ett allsvenskt fotbollslag. Som någon skrev så verkar kommunen ha större intresse av byggs nya rondeller och farthinder än av en ny arena. För det finns ju inte heller ekonomi till en ny viadukt som kommunen glömt att budgetera till. Tack kommunen och Hilding som begraver elitfotbollen i Värnamo och kanske t.o.m ungdomars drömmar.

Det blir väl bortaplan även med en ny arena, eftersom den endast skulle få användas till match?

Märklig attityd att det är kommunen som ska betala mina fritidsnöjen. Kan inte IFK’s supportrar och sponsorer fixa finansiering?

I detta fallet är ju problemet att kommunen har lovat IFK och fotbbollförbundet att en ny arena ska byggas.(krävs för att IFK fick dispens)
Men nu kom det nya beslut så sent att det hinns inte med.

Att man inte fattar hur bra det är för bygden med all den reklam vi får. All ungdomsverksamhet och allt frivilligt arbete som görs. Man blir oerhört besviken. Kommunen har låtit allt förfalla kan inte sköta något badhus ishall och fotbollsplaner allt bara förfaller.
Bra att vi får fängelse hit för det lär väl behövas.
Funderar allvarligt på att flytta efter ett helt liv här.

Vad är huvudorsaken varför det ej kan vara konstgräs istället för naturgräs? Med konstgräs skulle arenan kunna användas året runt och även nyttjas för andra evenemang = ökade inkomster ?
Vi skall ha en ny arena men tänk om hur man kan nyttja den till max och inte bara fotboll.

Kommunens ekonomi är definitivt inte i balans så beslutet att rösta nej är mycket bra.
Givetvis har inte styrande politiker blottat det ekonomiska läget men det vore kanske dags?

Man blir mållös av att läsa detta. Värnamo kommun som vill att vi ska bli en attraktivare stad och utveckla, locka mer som vill bo i kommunen. Varför ska vi skicka IFK till Borås? Det är ju betydligt närmare till Växjö och då kan fansen åka smidigare och följa sitt lag. Men målet är ju att en ny arena kommer att byggas så att Värnamo kan hålla sitt mål om utveckling och stötta föreningar.

Jag tror inte folk fattar riktigt vad det betyder för barn och ungdomar att vi har ett elitlag i fotboll i stan. Det har aldrig någonsin varit sånt tryck på IFK Värnamos ungdomsverksamhet som det är nu. Det hade det aldrig varit utan IFK:s framgångar. Även i Värnamo Södra är det mycket barn som spelar. Vi vill att barn ska röra på sig. De ser upp till dessa spelare ,som är deras idoler i många fall. Idrotten har en förmåga att fånga upp barn som kanske skulle hamna ”på fel sida lagen” om man har det tufft i skolan eller sin hemmiljö. Skulle man kunna hindra/hjälpa några att inte hamna på den sidan så är det värt åtskilliga miljoner. Jobbar själv på skola och vet att det är eftersatt men tror inte lösningen för skolan är att inte bygga arena. Räknar man ihop alla pengar det kostar att bygga dessa nya skolor och förskolor som är på gång och inreda dom med allt från IT (enorm kostnad) till dockskåp, så kanske de 200 miljonerna för arenan är rätt välplacerade. Även våra företag får gigantiskt med reklam i tv som bara är positivt.
Hoppas det inte blev för rörigt.

Socialdemokratin samarbetar med SD och tar hjälp av Johan! Elitverksamheten i IFK kommer att krascha. IFK har 600 barn i ungdomsverksamhet. Kommer kommunen att ta över ansvaret för dessa? Tänk om och tänk rätt inför fullmäktige de 21 juni!

En arena som används för 15 matcher om året i allsvenskan alltså 350 dagar som den inte används i allsvenskan vad det gäller Gummifabriken används den varje dag. Jag är inte mot en ny arena men man måste kunna utnyttja den mycket mer alla ni som skriver kom med kreativa idéer företag som köper in sig privatpersoner med mera som läget är nu all heder till Hilding

Tack Hilding för att du står för en riktigt och vettigt åsikt. Nu är det på sin plats att Värnamo vill ge barnen en fantastiskt skolgång och de äldre en mkt god omvårdnad. Jag betalar gärna skatt men inte en krona mer pga aarenabygget.
Viktigt att ni politiker inser att många invånare i Värnamo har fått nog.

Vad har vi fått nog av?

Jag vet exakt vad jag har fått nog av. Och det är inte fotbollsfester med mervärde.

Helt fantastiskt detta. Vill man ha en ny arena och spela på så får man bygga den själv. Denna är ju ändå bara tänkt till allsvenskan. Så då får man som alla bolag driva det själv. Kommunen ska inte vara nån bank åt fotbollen. De ska satsa på skola, omsorgen, sjukhus, vägar, förskolan, badhus med mer.

Svenska Fotbollförbundet har aldrig haft något liknande fall! Jag antar att Socialdemokraternas ekonomer känner till att IFK har 600 barn i sin verksamhet! IFK kommer att krascha ekonomiskt och ungdomsverksamheten kommer att följa med i graven! Tar kommunen över ungdomsverksamheten? Socialdemokratin i samarbete med SD! Vad tycker Annie Lööf om den politiska vilden Johan? Tänk om tänk rätt inför fullmäktige den 21juni

Jag är inte Värnamobo men åker och titta på varje hemmamatch. Att politikerna inte är fotbollsintresserade ska inte få avgöra arenabygge. Tänk framåt. När ungdomarna nu har
fått ett allsvenskt fotbollslag ska ni stödja det.
Då kommer de inte hålla på med dumheter utan de har fotbollen. Tänk vad det kostar med all skadegörelse. Det kommer att komma mer publik. Var inte så negativa och blinda utan se att det kommer att gynna Värnamo i framtiden.

21/6 är ett viktigt datum för oss som bryr oss om IFK Värnamo. Jag hoppas att vi samlar kraft och röstar för arenan då.
Utan ny arena kommer IFK att få spela i Borås. Dels kostar det, dels blir det ingen publik där heller.
Kan inte politikerna bara säga vi skiter I IFK och allt positivt som de betyder för bygden istället för att säga att man vill flytta arenastarten.
Om man vill att kommunen ska bli än mer attraktiv och fler ska lockas flytta hit då kanske en ny modern arena är något värt satsa på. Vi har nu ett lag i Sveriges högsta serie i världens största idrott, i stället för att ge dem än mer förutsättningar så tackar vi dem genom att skicka dem till Borås.
Mycket illa

Bra kommun som satsar på fula rondeller, fula lägenheter och river alla vackra byggnader. Men en arena för ett allsvenskt lag det går inte. Tur man lämnat denna snåla kommun. Skäms alla kommunpolitiker.

Fantastiskt bra beslut idag, tack Johan Hilding fortsätt att stå på dig, det är väldigt många i Värnamo kommun som håller med dig. Det är många som inte vill inte lägga de pengarna för att ett fåtal personer ska kunna nyttja arenan. Skola och omsorgen har stora sparkrav, men här är inte pengarna något problem, hur går det ihop? Räcker inte kostnaderna för Gummifabriken?

Ditt resonemang håller bra om man vill stå still. Rigor mortis är inte framtiden.

På ett sätt så gjorde man rätt idag man gjorde inte bort sig med ännu en Gummifabrik men å andra sidan så hade denna investeringen i alla fall gett avkastning.

Läge att följa kommunfullmäktiges möte ..
Kan ju vara fler som svänger ur från sina partier.

Hanen. Ja verkligen detta är ju för våra barn denna arena. Haha. Skojar du? Kan lova att IFK kommer att ha kvar sina barn och ungdomar att spela. Kolla på Södra som är störst på barnverksamheten inom fotboll i Värnamo. Sluta skylla på barnen. Klart vi ska lägga 200-300 miljoner på detta. Lovar att de åker ut nästa år. Så väl investerade pengar.

Finns såklart mycket som är viktigare än allsvensk fotboll, Finnvedsvallen är väl godkänd för superettan? Med tanke på publikmängd på matcherna och en smått löjlig ”vi hatar Österklack” är väl det den nivå som staden Värnamo ligger på.

Förnuftet får råda för en gångs skull. Men, rycker IFK upp sig och visar vinnarinstinkt, göra mål när chansen ges, och hamnar högt i serien i höst så ökar chansen för arenabygget radikalt.

Då är det försent. Det skulle knäcka IFK:s ekonomi när de måste spela matcher i Borås och vilka spelare vill åka 20 mil för att spela sina hemmamatcher.

Enligt kommunallagen är vi inte skyldiga att stå för kostnaden av en arena.
Sport- och fritidssysselsättningar är viktiga i en kommun. I ett brett spektra.
Inte ensidiga satsningar.
Kommunen kan ge bidrag till flera sporter och aktiviteter som gynnar alla.

Inte elitidrott som gynnar få och gör några rika.

Kommunens viktigaste ansvar är förskola, skola, äldreomsorg, sociala frågor, väg och vatten, kommunens miljö, säkerhet inre och yttre.

En stor bamsekram till Johan Hilding 🤗👵🏻

Ja men varför sa inte Johan Hilding ifrån direkt. Inte speciellt schysst. Man kan inte låta bli att tänka, gör han detta för att bråka.

IFK Värnamo kan väl bygga den själv! Varför ska vi kommuninvånare stå för den kostnaden när skolan blöder och där behövs verkligen varenda krona. Det borde ordförande veta om som gick till val med att skolan ska få sina pengar och att den verkligen behövs ordnas upp.

Hur kan detta vara ett bra beslut. Skäms över er negativa Värnamobor. Samma gnäll var det med Gummifabriken. Idag hör man inte mycket negativt om den.

Miss förra säsong, Värnamos första hemmamatch mot Malmö. Alla restauranger hade 40 minuters väntetid. Snacka om att det rullar in pengar till kommunen när IFK spelar i allsvenskan.

Detta kan var kan vara slutet för Ifk. Tror inte att det är ekonomisk möjligt att spela resten av matcherna i Borås.
Går detta igenom i kommunfullmäktige så är det ju ingen ide att bygga alls.
Ifk kan bli nedflyttade till ettan.

Oförskämt, kasta ut den politikern!

Inte fotbollsintresserad, men sponsor och förstår nyttan.

Galet värre

Mycket bra beslut, bygg färdigt det man håller på med innan man börja med något nytt.

Det hade varit ärligare att säga att man är emot elitidrott och att man vill att IFK skall krascha ekonomiskt! IFK kommer inte att kunna bedriva elitverksamhet om man skall spela i Borås. Ekonomin kommer att krascha! Skjuter man på bygget i 3 år är detsamma som att det inte kommer att bli något bygge! IFK blir hänvisat till spel i de lägre divisionerna och ungdomsverksamhet kommer att krympa rejält! Detta scenario är nog även synligt för socialdemokraternas ekonomer!

Det är ju klart en katastrof för IFK Värnamo som förening.
På lördag kommer över 2 000 personer från Malmö när vårt Ifk skall mäta krafterna mot kanske Sveriges bästa fotbollslag, vilken fest det hade varit på en ny arena.
Det kommer ALLTID finnas nej sägare och bakåtsträvare ALLTID.
När dom tar över och får makten så dör staden och intresset för Värnamo.

Jag hoppas på nytt badhus.
Jag hoppas på ny ishall.

Men det blir svårt även på långsikt med denna inställning.

Än en gång utmärker sig Centerpartiet. Att inte hålla sig till det samarbete man kommit överens om. Ser man inte vilken vikt en arena har för att Värnamo skall kunna fortsätta att utvecklas i framkant?
Dåligt, dåligt.

Klart att det skulle bli så, nu väntar sämre tider och dom slipper bygga arena, kanske om 7-8 år för 500 miljoner.

Borde finnas företag som är intresserade att bygga.

Brände vi alla pengar på Gummifabriken?
Har vi riktigt otur nu skickade väl Hilding ner oss i division 1 nu. Ekonomiskt är det ohållbart att spela hemmamatcherna i Borås.

Jag blir inte provocerad av er glädje över fotbollens död i Värnamo. En viss procent stollar finns det alltid.

Det var väntat.
Titta på hur mycket folk det är på matcherna.
Folk i Värnamo bryr sig inte om allsvensk fotboll.
Alla som har varit negativa till allsvensk fotboll i Värnamo jublar antagligen idag, de inser inte vilken reklam det ger för Värnamo, alla bortasupportrar som kommer hit och bor på hotell och äter på restauranger i Värnamo.
Synd att det inte byggdes en arena när Jonas Thern ville det.
Men vi som gillar allsvensk fotboll och ifk Värnamo ger inte upp, kämpa på, matcherna skall inte spelas på Borås arena som Socialdemokraterna sa.

IFK kan söka sponsring och bygga sina arena. Fotboll är inte allt. Finns så mycket annat som kommunen behöver lägga pengar på som skola och omsorg.
Vill man titta på IFK varsågod, men jag som skattebetalare vill att min skatt läggs på något annat.

Beror mest på Finnvedsvallen som inte på något sätt är en fotbollsarena. Jag har årskort men skall se min första match för året direkt på plats på lördag. Jag är beredd att köpa årskort i förskott för 5 år på nya arenan. 2 000 sådana fans till ett pris av 20 000 är en bra slant för att täppa till käften på trista politiker.

Om beslutet står fast så innebär väl det att ifk bir nedflyttade. Eller får spela sina matcher på en godkänd arena.

Var inte ett bra beslut. Upphandlingen är gjord så nu åker kommunen på vite i miljonklassen. Tack Johan Hilding

Kommentarsfunktionen är stängd