Nyheter

Hållplatsen i Forsheda: ”Ingen ville flytta ut den”

Nyheter Det är snart ett år sedan hållplats Fänestadskrysset byggdes utmed riksväg 27. Men den har inte tagits emot positivt av Forshedaborna. Utöver att den orsakat en vattenläcka så menar folk också att den är trafikfarlig.

Genrebild David Alin

I förra veckan kunde ni läsa om familjen Husu Myllymäki som drabbats av flera översvämningar i sitt hus på grund av att den nya busshållplatsen har täppt för ett dagvattenrör. Efter den artikeln har det kommit in tips till tidningen om att det finns ett stort missnöje på orten att hållplatsen ens byggdes.

Enligt tipsen så upplever man att hållplatsen är utformad på ett trafikfarligt sätt och att folk genar över riksvägen för att ta sig till andra sidan. Resenärer genar också över trädgårdar vilket vållat irritation.

Säkerheten oroar

När hållplatsen var uppe i kommunens landsbygdsdialog ifjol trycktes också väldigt mycket på trafiksäkerheten.
– Tidigare fanns det tre hållplatser i samhället som var synkroniserade med tåget. Man kanske tjänar fem minuter på att vara ute vid 27:an men som det har blivit nu går gångvägen bredvid vägen innan den till slut svänger in vid hållplatsen. I det fallet går tung trafik en meter från gångvägen. Dessutom så är de enda belysningspunkterna på platsen från 27:an. Det är riktigt trafikfarligt. Våra synpunkter har inte noterats av länstrafiken, sa en mötesdeltagare då.

När diskussionen nu är uppe igen så kontaktade vi Länstrafiken.
– Gällande utformning och säkerhet så är det Trafikverket som bestämmer, berättar Malin Hellsten som är kommunikatör på Länstrafiken.

Anledningen till att hållplatsen för linje 202 flyttades ut till 27:an var för att spara tid. En läsare ifrågasätter om man egentligen sparar någon tid på att inte åka in i samhället.
– Jag kan förstå att de som bor på orten tänker så, att det inte tjänar någon tid in till Värnamo. Men om man tänker hela sträckan mellan Gislaved och Värnamo så handlar det om tidsbesparing.

Malin Hellsten berättar också att det finns en buss som fortfarande går i samhället och det är linje 248 som går mellan Smålandsstenar och Värnamo.

 

Taggar

Dela


Läs mer

Busshållplatser under lupp
Mardrömmen: Byggmissen översvämmar deras källare

1 reaktion på Hållplatsen i Forsheda: ”Ingen ville flytta ut den”

Kommentarsfunktionen är stängd