Nyheter

Mardrömmen: Byggmissen översvämmar deras källare

Nyheter En ny busshållplats i Forsheda ställer till det rejält för familjen Husu Myllymäki i Forsheda. Flera gånger har de drabbats av översvämningar då ett utlopp för dagvatten är igengrävt i närheten av deras bostad.

Foto: Privat

SOS-larmet om en vattenläcka i Forsheda blev till en notis på Värnamo.nu tidigare i veckan. Men som alltid finns det en djupare historia bakom. För familjen Husu Myllymäki har den nya busshållplatsen på 27:an blivit en mardröm då bygget av den täppt igen ett utlopp för dagvatten som är sammankopplat med familjens avlopp.

”Vällde in vatten”

Vid de skyfall som varit den senaste tiden har familjens källare svämmat över.
– I måndags försökte vi lokalisera vart allt vatten kom ifrån, för det bara vällde in vatten, berättar Kimberly Husu Myllymäki.

Då prognosen sa regn även i tisdags bestämde hon sig för att jobba hemifrån för att ha koll och vid 14-tiden började det regna kraftigt igen.
– På tio minuter var hela källaren fylld, då pratar vi hela golvet. Min man larmade räddningstjänsten medan jag försökte få ut allt vatten.

Familjen fast hemma

Kommunen har under veckan varit på plats och det visade sig då att det är busshållplatsen som är boven i dramat. Men kommunen kan inte göra något då det är Trafikverket som ansvarar för hållplatsen.
– Vi kan ju inte åka på semester förrän detta är åtgärdat. Vi måste vara hemma och vara beredda om detta skulle hända igen, säger Kimberly Husu Myllymäki.

När familjen kontaktade Trafikverket så kunde de inte ge någon prognos för när felet kan åtgärdas. Tidningen har pratat med Matilda Virefjäll som är projektledare på Trafikverket.
– Jag fick reda på detta igår av Värnamo kommun och jag kan tyvärr i dagsläget inte svara på hur lång tid det kommer ta. Jag håller på nu under dagen och försöker få tag i den som skulle kunna åtgärda det här problemet. Vi kommer såklart åtgärda det så snabbt som möjligt.

Pratar vi dagar eller veckor?
– Jag kan inte ge någon information om det tyvärr.

Matilda Virefjäll berättar vidare att hon behöver få fram mer information innan hon kan säga exakt vad det är som behöver åtgärdas.

Foto: Privat  [1/2]

En tröja instoppad för att försöka täppa till inflödet av vatten. Foto: Privat  [2/2]

Taggar

Dela


Läs mer

Hållplatsen i Forsheda: ”Ingen ville flytta ut den”

2 reaktioner på Mardrömmen: Byggmissen översvämmar deras källare

Trafikverkets entreprenör har jour dygnet runt alla dagar så det är bara att göra om och göra rätt. Nu!

Kommentarsfunktionen är stängd