Nyheter

”Gjort en annan bedömning som han tyvärr inte kommunicerat”

Nyheter Mikael Karlsson är Centerns förstanamn i kommunen och han berättar att partikamraten Johan Hildings yrkande gällande budgeten kom som en blixt från klar himmel. – Jag tycker att det man beslutar faktiskt får gälla, säger han

Mikael Karlsson och Johan Hilding. Foto: David Alin och Värnamo kommun

I och med Johan Hildings yrkande så ser det nu ut som att bygget av en ny fotbollsarena skjuts på framtiden. Partikamraten Mikael Karlsson, Centerns förstanamn i kommunen, berättar att han är överraskad.
– Vi har i god Alliansanda arbetat fram en budget där Johan har suttit med i budgetberedningen som började redan i december. Att han kom med ett yrkande igår, det kom som en blixt från klar himmel.

”Kunde bli trubbel”

I denna artikel berättar Johan Hilding att han varit tveksam genom hela processen. Mikael Karlsson berättar att det från Alliansens sida funnits tveksamheter gällande det ekonomiska läget. Man har stött och blött fram och tillbaka och även hört efter med Svensk Elitfotboll om vad som skulle hände om bygget av arenan skjuts fram.
– De kunde inte ge ett rakt svar, men mellan raderna förstod vi att det kunde bli trubbel, säger Mikael Karlsson.

Finnvedsvallen är inte godkänd för allsvenskt spel och IFK spelar sina hemmamatcher där på dispens. Men dispensen är under förutsättning att en ny arena är på gång. Om byggstarten skjuts upp så talar det mesta för att IFK Värnamo kommer tvingas spela hemmamatcher i Borås, kanske till och med redan under innevarande säsong.

Tveksamheter runt ekonomin

Den största tveksamheten har dock varit ekonomisk. Bland annat om man ska ta för mycket lån under ett och samma budgetår.
– Å andra sidan har vi redan varit med och beslutat att en ny arena ska byggas och när den ska byggas.

Mikael Karlsson berättar vidare att man har analyserat risken för de ekonomiska konsekvenserna om upphandlingen avbryts.
– Det kan ju överklagas och förlorar man den så är det miljonbelopp i viten. Dessutom, vem vet vad arenan kommer kosta om tre år, med nästan hundraprocentig sannolikhet så kommer den ju bli rätt mycket dyrare. Är det ansvarsfullt att skjuta på den? Nej, vi kom fram till i Alliansen att det inte är det. Ska den byggas så ska den byggas nu, det är det vi har bestämt. Jag tycker att det man beslutar faktiskt får gälla. – Johan har gjort en helt annan bedömning och den har han tyvärr inte kommunicerat till en enda människa förrän igår morse när Alliansen hade ett förmöte

Taggar

Dela


Läs mer

IFK-ordföranden efter chockbeskedet: ”Skulle inte överleva det”
Jörgen tycker till i arenafrågan

5 reaktioner på ”Gjort en annan bedömning som han tyvärr inte kommunicerat”

Jag tycker det är roligt att vi har ett lag i allsvenskan men vad händer när de trillat ur serien? Detta är en våg av Jonas Thern, men vad kommer att hända efter detta. Vad jag förstår så är han redan borta, varför tar man inte hand om en sådan talang? Men bygg den nya arenan, den är ju väldigt fin att visa upp i division ett med 3 till 400 personer på läktaren. Sedan kan vi i kommunen ta hand om spillrorna. Allt är inte bara fotboll det finns ett annat livet. Man kan ha visioner men man måste vara realist.

Titta på Helsingborg de är på god väg att trilla ner i ettan, alltså tredje divisionen med Olympia som arena så om IFK skulle göra det med en mycket mindre arena 6300 så vore det inget konstigt med det. Arenan ska hålla lika länge som Finnvedsvallen – eller längre får vi hoppas. Slå ut det på 50 år så är det 4 miljoner om året. Billigare blir det inte.

Titta på Helsingborg snart nere i ettan, har varit i tvåan med några hundra åskådare så det är inga konstigheter.

Varför påbörjar kommunen en upphandling innan alla beslut och tillstånd är klara?
I vissa frågor springer man för fort och i andra händer ingenting.

Hej Mikael, tråkigt att inte alla dansar efter din käpp. Tala om istället hur du tvingar företag att flytta som vill expandera och bidrar till en massa miljoner till kommunen. Och så gnäller du på en fattig bonddräng som vet vad debet och kredit är. Han har väl lite sunt förnuft och är omtänksam av våra skatteintäkter. Mycket besviken på dig Mikael som inte tycker att man får ha en annan åsikt än din. Avslutningsvis hade jag gärna velat ha en ny arena, men på vilkas bekostnad? Jo, barn och gamla som det ska skäras ner på hela tiden medan ni ska ha mer och mer i er plånbok. Starkt av dig Johan som vågar säga vad du tycker, och inte vad andra vill att du ska säga.

Kommentarsfunktionen är stängd