Nyheter

Fullt kaos på skola – lärare anklagas för homofobi: ”Borde förbjudas”

Nyheter Det stormar rejält i och runt en grundskola i kommunen. Ytterligare två anmälningar har nu kommit in till skolinspektionen. Bland annat anklagas lärare för att uttrycka sig kritiskt mot homosexuella.

I förra veckan rapporterade vi om en anmälan mot en skola i Värnamo kommun där vårdnadshavare upplevde att situationen inte längre var hållbar och att ledningen på grundskolan inte verkar fungera och att det knappt finns några behöriga lärare kvar då alla slutar. De nya lärare som kommer har brister i språket vilket drabbar eleverna menar man i anmälan.

Under gårdagen kunde ni läsa om att en lärare blivit polisanmäld för att ha dödshotat en elev samt låst in en hel klass i ett klassrum.

Under helgen har ytterligare anmälningar kommit in till skolinspektionen. I en av dessa står bland annat att ”Lärare tycker inte om homosexualitet och säger till elever att detta borde förbjudas. De säger även att kvinnor ska laga mat och att män inte behöver kunna detta”.

Värnamo.nu har varit i kontakt med rektorn på den berörda skolan som avböjer att kommentera. Rektorn hänvisar istället våra frågor till Johan Grahn som är barn- och utbildningschef i Värnamo kommun.
– Uppgifterna du refererar till är en del i utredningen som pågår. Jag har inga vidare kommentarer, säger han.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Fullt kaos på skola – lärare anklagas för homofobi: ”Borde förbjudas”

Under all kritik. Men det med maten ligger ju faktiskt något i. Som äldre kvinna från den äldre generationen , så tycker jag faktiskt barnen mår bättre, när mamman lagar frukost till barnen inan skolan och väntar med maten när de kommer hem från skolan. Själv jobbade jag 4,5 timme när barnen gick i skolan – det funkade jättebra i vår familj. Men nu ska alla vuxna göra karriär och ha egen tid och ha fritidsintressen (både man och kvinna). När man sätter barn till världen ska de komma först.

Anmälan har med klimatet på skolan, inte maten
När jag gick skolan på 80- 90- talet fixade jag och min bror frukost och mellanmål själva, det klar faktiskt även dagens barn av. Jobbar föräldrarna får man faktiskt frukost på fritids till mellanstadiet. På högstadiet kan d ta ansvar själva för sin frukost och mellanmål.

Kommentarsfunktionen är stängd