Nyheter

Lärare avstängd – ska ha dödshotat elev

Nyheter En grundskola i Värnamo kommun befinner sig i rejält blåsväder. Enligt uppgifter till Värnamo.nu ska en lärare ha dödshotat en elev under en lektion.

Genrebild. Foto: Pixabay

Det ska ha varit under förrförra veckan som en lärare på en grundskola i kommunen dödshotade en elev i klassrummet. Enligt uppgifter till Värnamo.nu är nu läraren avstängd under utredningen.

De uppgifterna bekräftas även av Johan Grahn som är barn- och utbildningschef i Värnamo kommun.
– Läraren är avstängd under utredning. Utredningen beräknas vara klar innan veckan är slut, säger han.

Låste in en hel klass

Det rör sig om samma skola som vi rapporterade om i förra veckan i en artikel ni kan läsa här. I en anmälan till skolinspektionen berättade vårdnadshavare att de upplevde att situationen inte längre var hållbar och att ledningen på grundskolan inte verkar fungera och att det knappt finns några behöriga lärare kvar då alla slutar. De nya lärare som kommer har brister i språket vilket drabbar eleverna menade man i den anmälan.

I samband med händelsen där läraren hotade en elev ska personen också låst in en hel klass i klassrummet enligt anmälan.

Händelsen är även polisanmäld där brottsrubriceringarna är olaga hot samt olaga frihetsberövande. Några förhör är dock ännu inte inskrivna i polisens system enligt myndighetens presstjänst.

Rektorn vill inte uttala sig

Enligt uppgifter till Värnamo.nu så är föräldrar kritiska mot rektorn på den aktuella skolan då de menar att denne inte tagit dödshotet på allvar i ett möte med elever. Vi har bett rektorn bemöta det påståendet men blir hänvisade till Johan Grahn.
– Jag har tagit allt kring dina frågor på stort allvar och bett förvaltningen hjälpa oss, skriver rektorn i ett mejlsvar.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Lärare avstängd – ska ha dödshotat elev

Så här blir det när kommunen lägger pengar på bland annat arenabyggen istället för att lägga pengarna där det är akut. Gör om och gör rätt.

Konstig kultur när lärare anser sig ha rätt att låsa in elever och elever dödshotar varann. Brist på ledarskap verkar saknas och en väldigt dålig kultur verkar det odlas i skolmiljöer. Men är absolut inte förvånad. Och det förväntas vara goda miljöer för lärande.

Men nu var det ju läraren som dödshotat en elev.
Viktigt och läsa allt i en text.
Men jag håller med, konstig kultur där det tillåts sådana saker.

Och som dem skrev att lärarna brister i språkkunskaper..

Hur har de blivit anställda som lärare då?

Vad är det som händer med skolorna i Värnamo kommun ? Man har ju kunnat läsa hur det går till på Enehagsskolan och i Bors skola. Vet kommunstyrelsen vad som sker i deras skolor?

Förstår inte hur barn och ungdomar uppfostras i dag. Mer pengar bör satsas på skolorna. Tror att det blir billigare i längden, med tanke på all kriminalitet högre upp i åldrarna

Så för alla problem i skolan ska föräldrarna lastas, även lärare som dödshotar elever och låser in klasser.
Redan på 90-talet var det problem i skolorna i Värnamo. Kan inte minnas att det hände så mycket.

Kommentarsfunktionen är stängd