Nyheter

Situationen ohållbar – nu anmäls skolan till skolinspektionen

Nyheter En grundskola i Värnamo kommun har anmälts till skolinspektionen. Detta då föräldrar oroar sig över den generella situationen på skolan. Dessutom anklagas den aktuella skolans rektor för kränkningar.

I anmälan pekar man bland annat på att ledningen på grundskolan inte verkar fungera och att det knappt finns några behöriga lärare kvar då alla slutar. De nya lärare som kommer har brister i språket vilket drabbar eleverna menar man i anmälan.

Dessutom står det att rektorn ska vara anmäld till skolchefen för kränkningar. Bland annat så refererar man till ett föräldramöte gällande sociala medier där rektorn bland annat ska ha sagt:
”Vi föräldrar ska inte lita på våra barn, de ljuger, vi ska spionera och kriga mot dem”.

Har inte sett anmälan

Rektorn ska även ha sagt att denne dagligen sitter och bevakar sociala medier och i anmälan tas frågeställningen upp hur hen prioriterar sin tid.
– Jag får hänvisa till Johan Grahn, säger rektorn på den aktuella skolan när vi söker vederbörande med våra frågor.

Johan Grahn är skolchef i Värnamo kommun. Han berättar att han är på utbildning hela veckan och har därför inte sett anmälan till skolinspektionen. Därför blir det svårt för honom att svara på frågor.
– Jag har under veckan fått synpunkter från vårdnadshavare om den aktuella skolan. Just nu har rektorn stöd från förvaltningsledningen för att reda ut detta, säger han i en kort kommentar.

I förra veckan inträffade en händelse som också den är anmäld till skolinspektionen. Efter detta ska föräldrar gått ihop i en meddelandegrupp och i anmälan står det att det som framkommit i den gruppen är horribelt.

Enligt anmälan ska bristerna ha påpekats ett flertal gånger, men föräldrarna upplever att ingen förbättring sker. Bland annat ska det handla om massa inställda lektioner.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Situationen ohållbar – nu anmäls skolan till skolinspektionen

Enehagsskolan är lika illa. (Vet ej vilken skola artikeln berör). Sonen är mobbad men tvingas kvar med taffliga ”åtgärder” där han sätts bakom skärm i klassrummet utan att lärare fattar att detta gör honom än mer utsatt. ”Ja men han säger att det är ok” utan att fatta att han vill ju inte vara till besvär. Nej men då ska han sättas i ett hörn?! Ungen som är på honom får ju fortsätta och de andra som hakar på likaså. Då ”vi har ju delat klassen och sagt att de ska undvika varann”. Precis som det funkar med ett gäng 12-åringar?! Precis som att mobbare inte hittar vägar att gå på sitt offer när vuxna inte ser eller hör?

Nu är det en tjej som mobbar min son och då verkar det inte vara så farligt? Vi föräldrar har inte en enda gång varit på möte med varken rektor eller lärare för att reda i situationen. Inte en enda gång har vi fått veta deras åtgärdsplan, om de ens har någon?

Man får bara höra korkade ursäkter och undanflykter. Han vill byta klass, men se det ”går inte”?! Vad är problemet där? Hur i hela friden kan skolan säga att de verkar för barnens bästa när han tvingas kvar i en klass där knappt halva klassen är ”neutrala” och han är aldrig med någon av dem på fritiden?

Hur långt ska det behöva gå innan min son inte vill gå till skolan alls eller att hans plågoande går till handgripligheter som hon närapå gjort i trappan upp till klassrummet där hon hotade honom att ”knuffas ner för trappan och bryta ben och huvudet”? Vad ska behöva hända för att skolan ska få tummen ur och visa min son att han är av betydelse? Och när ska de fatta att man aldrig ska fråga ett mobbningsoffer ifall ”det är ok” med de åtgärder skolan tycker passar för att de inte orkar göra det stora jobbiga dessutom utan att delge oss föräldrar innan? Rektorn (biträdande) och lärare på Enehagen skola borde reflektera över om de själva vill bli behandlade så av sina kollegor? Händer det mer så håller vi vår son hemma tills lösning presenteras!

Visst, det är svårt att hitta lärare. Men tycker ansvar ligger på rektor på respektive skola , latt se till att skolan fungerar. Gäller att skapa en trygg och lugn miljö och det får man med en långsiktiga satsningar på rätt personalstyrka som jobbar med elverna över lång tid. Får man inte tag i tillräckligt med behöriga lärare, in med många trygga resurser som stärker upp. Rektorn ska se till elevens bäst, inte till att klara kommunens budget.

Bors högstadie! Är 95 procent säker på det! Min dotter går där så jag vet hur den skolan är.

Kommentarsfunktionen är stängd