Nyheter

Första steget mot uppfräschning av gymnasieskola taget

Nyheter Kommunfullmäktige gav klartecken till en inledande utredning inför en ombyggnation av Finnvedens gymnasium.

Kommunfullmäktige gav klartecken till en inledande utredning inför en ombyggnation av Finnvedens gymnasium. Bild: David Alin

Tidigare i år berättade vi om teknik- och fritidsnämndens begäran att få genomföra en inledande utredning inför en ombyggnation av Finnvedens gymnasium.

Efter bordläggning två gånger om beslutade kommunstyrelsen på sammanträdet den 5 mars att de föreslår att kommunfullmäktige beviljar nämndens önskan samt att arbetet ska fokusera på fastighetens mest primära behov.

Under kvällen röstade fullmäktige igenom förslaget. Fjodor Eklund (V) hade ett medskick.

– Det här är i grund och botten en arbetsmiljöfråga. Då tycker jag att det är viktigt att betona att det ska handla om hälsosamma hus. Det ska vara gott om dagsljus, det ska vara bra kvalitet på inomhusluften, det ska vara god akustik, det ska vara tysta rum. Jag har jobbat som lärare större delen av mitt yrkesliv och yrkesskada som många lärare har är hörselskador på grund av dålig akustik. När 20 stolar dras samtidigt i ett rum är det full rulle i örontrumpeten, så jag vill betona att man ska satsa på hälsosamma hus.

Tobias Pettersson (M) gav medhåll åt Fjodor Eklunds (V) tankar.

– Precis som du nämner Fjodor så är det jätteviktigt att vi har en god arbetsmiljö, både för all pedagogisk personal men också för våra ungdomar och elever i våra skolor. Vi har gjort ett gjort ett ordentligt omtag när det gäller flera skolor, i det här fallet en projektering av Finnvedens gymnasium, och givetvis är ventilation och vikten av en god arbetsmiljö det som ska genomsyra det här arbetet. Nu är det också en projektering och vi får se vad tjänstepersoner på tekniska kommer fram till och vilka behov vi ser, men vi vet också att kassan inte är enorm. Därför måste vi också göra det som krävs för att förlänga livslängden på fastigheten, men givetvis också ta hänsyn till de punkter som du lyfter. Men låt oss återkomma när vi får ett förslag  efter att man gått igenom fastigheten och se vad våra tjänstepersoner föreslår. 

Taggar

Dela