Nyheter

Vill lyfta pengar för utredning inför omfattande renovering

Nyheter Finnvedens gymnasium står inför en uppfräschning. Nu begär teknik- och fritidsnämnden kommunfullmäktiges godkännande att lyfta tre miljoner kronor ur årets investeringsbudget för att få genomföra en inledande utredning.

Finnvedens gymnasium står inför en uppfräschning. Nu begär teknik- och fritidsnämndens kommunfullmäktiges godkännande att lyfta tre miljoner kronor ur årets investeringsbudget för att genomföra en inledande utredning. Bilder: David Alin/Riksbanken

A-huset på Finnvedens gymnasium står inför en omfattande ombyggnation och renovering. Totalt finns 68 miljoner kronorm avsatta för projektet under de kommande fyra åren. I 2024 års investeringsbudget har tre miljoner kronor avsatta. De pengarna är tänkta att användas för en inledande utredning, som ska komma fram till nuvarande status på byggnaden samt kartlägga möjliga etappindelningar för kommande renoveringar och ombyggnationer. 

Teknik- och fritidsnämnden beslutade på årets första sammanträde att föreslå att kommunfullmäktiges ledamöter ger startbesked för utredningen och att de får lyfta de tre miljoner kronorna ur investeringsbudgeten.

– Det här är en utredning som ligger i linje med alliansens planer på fokus på underhåll av våra egna fastigheter under de kommande åren, säger nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vill lyfta pengar för utredning inför omfattande renovering

När det gäller Värnamo kommun kommer det aldrig att hända. Det är rent löjeväckande hur illa omsorgen med organisation fungerar. Eller inte fungerar.

Kommentarsfunktionen är stängd