Nyheter

Förslaget: ett grönare centrum 

Nyheter Miljöpartiets Jörgen Skärin lanserar ett alternativt grönskande förslag.

Miljöpartiets Jörgen Skärin lanserar ett alternativt grönskande förslag. Arkivbilder: Peter Magnusson/Jonathan Petersson Montage: David Alin

Vi har tidigare berättat om medborgarinitiativet att göra förvandla nuvarande viadukt till en high line park, vilket tekniska förvaltningen ställt sig positiv till. 

En person som gillar medborgarengagemanget är miljöpartisten Jörgen Skärin.

Vi i Miljöpartiet tycker initiativet är spännande och det är kreativt att medborgare har gröna idéer om nya grönytor i centrum. Nu är ju inte Värnamo New York och inte den cementöken som den staden är, där varje grön växt i miljön är guld värd, så jag tror inte att viadukten skulle må så bra i längden med att betäckas med fuktig jord som fryser till tjäle om vintern. Den är dålig som den är, så nej till viadukten som” High line” rent tekniskt sett.

I stället lanserar Skärin ett annat förslag på samma linje.

– Det finns ju en bro till som skulle må bra av lite grönska, den är byggd av sten och det är Åbron. Gör den till en grön bro samt miljön runt Flanaden, Storgatsbacken och Kyrktorget med träd och växter. Mer grönt ger svalka och färg i en centrummiljö och är en klimatåtgärd än så liten.

Vi har tidigare även skrivit om förslaget till Viaduktens ersättare, som kan bli en snurra. Även i det fallet har Jörgen Skärin ett förslag. 

– En ny förbindelse över järnvägsområdet centralt bör ansluta till stationsområdet. Om det blir med snurr eller böj är en teknisk sak, men gärna en grön bro till färgen med slingrande vinrankor utmed pelarna. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Förslaget: ett grönare centrum 

Och vem ska sköta detta gröna när det inte finns pengar till att sköta det som redan finns?

Kommentarsfunktionen är stängd