Nyheter

Fastigheten med plastberget såld 

Nyheter Framtiden för den omtalade fastigheten med plastberget i Bor är tryggad. Värnamo.nu kan nu avslöja att fastigheten är såld.

Bilder: Jörgen Lindelöf

Snart är det omtalade plastberget på industrifastigheten i Bor ett minne blott.   [1/2]

Fastigheten har sålts till Huskvarnabolaget Dala Indutek AB.   [2/2]

Industrifastigheten Värnamo Bor 3:127 har en gång i tiden inrymt verksamhet som drevs av Trelleborg AB. Bolaget Pvbkm 2020 AB köpte fastigheten, som redan då var full av plastskrot, för 600 000 kronor år 2020. I slutet av 2022 likviderades firman och därefter har fastigheten hanterats av konkursförvaltaren Martin Bergander på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå i Borås. Fastigheten lades ut till försäljning och efter sommaren har det börjat hända saker. En läsare har noterat att plasten har börjat försvinna från fastigheten. Med anledning av uppgifterna tar vi kontakt med Martin Bergander, som berättar att fastigheten är såld. 

– I augusti genomfördes affären. Det är ett bolag som heter Dala Indutek AB som har tagit över industrifastigheten, säger Martin Bergander.

Det Huskvarnabaserade bolaget Dala Indutek AB startades 2021 och arbetar med reparation av elektronisk och optisk utrustning. ”Föremålet för bolagets verksamhet är bedriva rörtjänster inom hydraulik, pneumatik vatten och gaser, mekanisk verkstad, svetsning, reparationer och service av industrimaskiner, nyinstallationer och felsökning av industriell mekanik samt därmed förenlig verksamhet”, skriver bolaget i sin verksamhetsbeskrivning. 

Vi har försökt att få kontakt med företrädare för bolaget utan framgång. 

Taggar

Dela


Läs mer

Plastberg sålt för rekordsumma
Nämnd dömer ut plastverksamhet

1 reaktion på Fastigheten med plastberget såld 

Det var skönt att läsa att plasten forslas bort och och en annan verksamhet kommer dit.
Inger

Kommentarsfunktionen är stängd