Nyheter

Plastberg sålt för rekordsumma

Nyheter Intresset för att köpa en gammal gummifabrik med tillhörande plastberg var oväntat stort. Det konstaterar konkursförvaltaren Martin Bergander i en intervju med P4 Jönköping.

Intresset för att köpa den gamla gummifabriken med tillhörande plastberg i Bor var oväntat stort. Bild: Jörgen Lindelöf

Konkursförvaltaren Martin Bergander på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå befarade att det skulle bli svårt att sälja den gamla gummifabriken i Bor utanför Värnamo. På tomten finns 17 000 ton gammal insamlad hushållsplast.

– Vi försökte sälja plasten själva till värmeverk och liknande verksamheter men det visade sig vara dyrare än vad vi skulle få för plasten, säger Bergander till P4 Jönköping.

Men det gick över förväntan. I juni 2020 såldes samma fastighet med tillhörande plastberg för 600 000 kronor. Tre år senare fanns det flera spekulanter på fastigheten och priset fördubblades nästan, till närmare bestämt 1,1 miljoner kronor. Köpesumman överstiger till och med konkursboets skulder, vilket är ovanligt.

– Oftast blir det ett underskott, vilket är naturligt, men ibland man in mer pengar än vad man kanske förväntat sig från början, säger Martin Bergander.

Köparen Dala Indutek AB säger till P4 Jönköping att de kommer att avslöja planerna för fastigheten om ett par veckor.

Källa: P4 Jönköping

Taggar

Dela


Läs mer

Fastigheten med plastberget såld