Nyheter

En klubb med uppsving

Nyheter Med ny fullängdsbana, försäljning i butiker och prova på-tillfällen går Värnamo Frisbee Club en ljus framtid till mötes.

Värnamo Frisbee Club hoppas på ett uppsving.  [1/8]

Ella Thuresson, Alma Bergehamn, Elsa Thuresson, Filip Hultqvist, Gustav Hultqvist och tittar på när Lucas Bergehamn gör sig redo för utkast.  [2/8]

Gustav Hultqvist hoppas på korgträff.  [3/8]

Elsa Thuresson, Ella Thuresson och Alma Bergehamn älskar att kasta frisbeegolf.  [4/8]

Alma Bergehamn tar sikte på korgen.  [5/8]

Banorna är belägna längs med elljusspåret eller tvärs över, vilket kräver sin finess!  [6/8]

Den här satsningen har burit frukt och tack vare den nya banan har vi fått drygt 250 tidigare icke aktiva att börja med discgolf. Ett fantastiskt resultat. Vi ser ofta spelare i alla åldrar ute på banan, allt från ungdomar i 10-årsåldern till pensionärer och allt däremellan, säger Dieter Johansson, klubbens ordförande.  [7/8]

Filip Hultqvist gläds över det karaktäristiska rasslandet i korgen, vilket innebär att hålet är avklarat.  [8/8]

Det mulna vädret ger en klar sikt. En efter en ställer sig ungdomarna på utkast-platsen och kastar iväg frisbeen så långt ögat når. Det är lördag förmiddag och engagerade ungdomar i Värnamo Frisbee Club gör sig redo för en runda.

– Framtiden ser mycket ljus ut. Om vi kan förvalta det uppsving som skett de senaste åren och den ungdomsträning vi har så kan vi rida på den våg som frisbeesporten upplever just nu, säger Dieter Johansson, ordförande i Värnamo Frisbee Club.

I februari 1978 såg klubben dagens ljus och i dag är Värnamo Frisbee Club en av landets äldsta. Föreningen har ett 20-tal aktiva tävlings-spelare, som tränar på någon av stadens discgolfbanor och på öppna gräsytor. Men det är den nya korthålsbanan i Borgen som har skapat ett intresse bland medborgarna.

– I samband med när dessa första nio hålen kom på plats, började vi i samarbete med Hemmahallen att sälja frisbees. Den här satsningen har burit frukt och tack vare den nya banan har vi fått drygt 250 tidigare icke aktiva att börja med discgolf. Ett fantastiskt resultat. Vi ser ofta spelare i alla åldrar ute på banan, allt från ungdomar i 10-årsåldern till pensionärer och allt däremellan. Banan kommer  de närmaste två åren att kompletteras med en full-längds 18-hålsbana som kommer att hålla SM-klass. Den banan är tänkt att ha dubbla utkast på varje hål för att spelare ska få chansen att växa in i spelet, säger Dieter Johansson.

Han ser ett flertal fördelar med sporten.

– När jag ser på sporten de senaste åren ur ett folkhälsoperspektiv så förstår jag hur bra den här sporten är. Man kommer utomhus och rör på sig, det är väldigt liten skaderisk och kostnaden är väldigt låg jämfört med många andra idrotter. Många tänker sig frisbee som en leksak, men man ska komma ihåg att det även, precis som en boll, är ett tävlingsredskap, säger Dieter Johansson.

Till våren har föreningen planer på prova på-tillfällen (så kallade Clinics) för alla som vill och dessutom olika företagsevent. Men redan nu i mellandagarna arrangerar klubben discgolf i mörker.

– Det finns självlysande discar som man kan ladda upp och spela med i mörker. En marschall vid varje utkast och en lampa under respektive korg gör det till ett spännande komplement. Tanken är att vi ska arrangera en sådan tävling med avslutande grillning varje vinter framöver. Här kan vem som helst vara med, kontakta oss in klubben bara så löser vi resten. Det gäller att göra tävlingar som lockar, säger Dieter Johansson.

En av klubbens yngre förmågor är 10-åriga Alma Bergehamn. Hon provade på sporten i somras och fick blodad tand.

– Det är en väldigt kul sport, säger hon.  

Taggar

Dela


Läs mer

Förslaget: Bygg discgolfbanor i anslutning till skolor
Vill utveckla Näsudden

2 reaktioner på En klubb med uppsving

Fantastiskt roligt, är 65 år och började spela förra året, kan verkligen rekommendera detta. Vi som spelar är i åldern 30-65 år så sporten passar alla.

Så nu skall man huka sig för flygande diskar på elljusspåret?

Redaktionen kompletterar: Det ska aldrig vara mer än ett frågetecken i slutet av en mening.

Kommentarsfunktionen är stängd